Medicii anti-vacciniști pun în pericol sănătatea publică. Israelul ia măsuri împotriva lor

Ministerul Sănătății din Israel va lua măsuri semnificative împotriva a opt medici anti-vacciniști. Aceștia sunt adepții medicinei alternative și își sfătuiesc pacienții să nu se vaccineze, scrie cotidianul Haaretz.

Măsura a fost luată în contextul în care Israelul se confruntă cu o creștere a numărului de cazuri de rujeolă, pe fondul numărului mare de persoane care nu sunt vaccinate. Patru dintre medici au fost deja chemați la Minister pentru a oferi explicații. Au fost nenumărate plângeri împotriva celor opt medici venite de la alți medici, de la la părinți sau de la organizații care luptă împotriva ezitării la vaccinare.

„Parte din activitatea lor ca medic a fost să facă recomandări împotriva ghidurilor privind vaccinarea și chiar să sugereze amânarea unor vaccinuri”, a explicat Eyal Hacco, avocat și președinte al unei comisii ministeriale formate pentru a preveni inducerea în eroare a publicului, citat de Haaretz, potrivit RO Health Review.

Medicii au fost informați că acordarea unor astfel de sfaturi medicale pune în pericol sănătatea publică.

Cei opt medici ar putea chiar să își piardă dreptul de a practica medicina, dacă se va dovedi că au dat dovadă de un comportament profesional nedemn pentru un medic.

- Articolul continua mai jos-

„Prejudiciul pe care îl aduc astfel de medici este unul enorm, deoarece declarațiile lor sunt percepute de public ca fiind valide medical și științific, că doar sunt medic. De fapt, ei sunt medici ce practică homeopatia și, în întâlnirile pe care le-am avut cu ei, nu au fost capabili să dovedească științific ceea ce susțin. Greșeala noastră este că nu am acționat deja împotriva lor încă de acum doi ani”, a explicat un oficial israelian pentru Haaretz.

Acesta i-a informat pe medicii în cauză că acordarea de sfaturi medicale care sunt în contradicție cu practica profesională din Israel și din întreaga lume poate pune copiii, adulții și pe cei din jurul lor la risc, induce în eroare publicul și pune în pericol sănătatea publică.

În România nu au fost luate măsuri împotriva medicilor, adepții medicinei alternative și care au exprimat public poziții împotriva vaccinării. Chiar dacă și România de confruntă cu o epidemie de rujeolă. Până la jumătatea lunii ianuarie au fost raportate 15.671 de îmbolnăviri și nu mai puțin de 59 de decese.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari