Tinerii clujeni cu deficiențe de auz au șansa să învețe programare

Tinerii clujeni cu deficiențe de auz au șansa să participe le un club de programare. Programul este dedicat incluziunii sociale a acestor tineri în societate și pe piața muncii.

Acest program se va desfășura pe parcursul a două luni, respectiv februarie – martie a.c., la sediul Liceului Tehnologic Special pentru Deficienți de Auz Cluj-Napoca situat pe strada Calea Dorobanților, la numărul 40.

30 de tineri defavorizați vor reuși să își dezvolte abilități de a folosi și de a crea tehnologia, precum și aptitudini sociale cum ar fi creativitatea, comunicarea sau gândirea critică, toate acestea ajutându-i, pe termen scurt, la îmbunătățirea performanțelor școlare, iar pe termen lung să facă față cerințelor actuale de pe piața muncii.

Liceul Tehnologic Special pentru Deficienți de Auz Cluj-Napoca împreună cu organizația „Cartea Daliei” caută voluntari cu competențe în domeniul IT care să se alăture proiectului „I have a voice.”

- Articolul continua mai jos-

Persoanele interesate se pot înscrie până la data de 1 februarie a.c.

În România există peste 25.000 de persoane cu deficiențe de auz, dintre care circa 2.000 sunt elevi. Pentru aceștia, capacitatea de comunicare este redusă la limbajul mimico-gestual iar absența unui vorbitor specific care să îi însoțească le reduce șansele de integrare în societate. În ceea ce privește adulții cu deficiențe auditive, statisticile arată că nu mai puțin de 85% dintre aceștia nu sunt activi pe piața muncii.

Alte articole:

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari