fbpx

Persoanele vârstnice care fac mișcare pot combate efectele demenței

Persoanele vârstnice care fac activitate fizică pot combate efectele demenței, potrivit unui studiu citat de Press Association.

Studiul a ajuns la concluzia că un nivel mai ridicat de mişcare zilnică este asociat cu o gândire şi o memorie mai bune.

„Echipa de cercetători a măsurat nivelul activităţilor fizice al participanţilor la studiu pe o perioadă medie de doi ani înaintea decesului apoi a analizat ţesutul cerebral după moarte constatând că mai multă mişcare poate avea un efect protector asupra creierului. Persoanele vârstnice care au făcut mai multă mişcare au avut o gândire şi o memorie mai bune în comparaţie cu cei care nu s-au mişcat la fel de mult. Concluzia noastră este că mişcarea ar putea acţiona asemănător unei rezerve care ajută la menţinerea capacităţilor cognitive atunci când apar semne de demenţă la nivelul creierului”, „, a spus Aron S. Buchman, de la Rush University Medical Centre din Chicago, conducătorul cercetării, citat de AGERPRES.

Oamenii de ştiinţă au studiat creierele a 454 de persoane decedate la vârsta adultă, dintre care 191 fuseseră diagnosticate cu Alzheimer şi alte forme de demenţă. Subiecţii studiului participaseră, în timpul vieţii, la mai multe teste de gândire şi memorie, desfăşurate pe o perioadă de 20 de ani. Vârsta medie a decesului participanţilor la cercetare a fost de 91 de ani. Fiecare subiect a primit, în medie cu doi ani înaintea morţii, o brăţară care înregistra non-stop toate activităţile, de la mersul prin casă, la exerciţiile fizice .

- Articolul continua mai jos-

Studiul a fost publicat în revista Neurology.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari