fbpx

Ce trebuie să știi dacă vrei să treci de la ochelari la lentile de contact

Alegerea unei perechi de lentile de contact reprezintă un pas important pentru fiecare utilizator care fie nu a mai purtat corecții optice până în acel moment, fie a decis, din varii motive, să facă trecerea de la vechile perechi de ochelari la noile modele de lentile de contact.

Atunci când luăm decizia de a renunta la ochelarii de vedere, trebuie să luăm în calcul, atât recomandarea medicului oftalmolog, cât și o serie de elemente care le diferențează de ochelari.

Elemente de luat în calcul la stabilirea unei prescripții de lentile de contact

În cazul în care pacientul nu a mai purtat până în acel moment, o pereche de lentile de contact, prescripția medicală se va realiza cu foarte mare atenție, pentru a nu agrava probleme și a nu afecta sănătatea ochilor.

O consecință nefastă a alegerii arbitrale a dioptriilor lentilelor de contact, fără un consult oftalmologic prealabil, pote avea efecte negative, acutizand și mai mult viciul de refracție și simptomele adiționale.

- Articolul continua mai jos-

Rază de curbură, diametrul lentilei, marca, materialul și dată de expirare sunt elemente obligatorii, care nu trebuie să lipsesca de pe prescripția pentru orice lentilă sferică.

Rază de curbură, diametrul și materialul definesc caracteristicile lentilei

În cazul unei noi perechi de lentile de contact, este necesară o perioada de acomodare. Mai mult, dacă pacientul optează pentru folosirea simultană a ochelarilor de vedere și a lentilelor de contact, medicul va emite două prescripții separate.

Orice prescripție medicală pentru oricare dintre tipurile de lentile de contact sferice va include, atât menționarea razei de curbură, cât și a diametrului lentilei sau a materialului din care este creată.

Raza de curbură face referire la curbura suprafeței anterioare a lentilelor de contact, și se determină în funcție de forma corneei și de dispozitivul propriu-zis.

În concluzie, de stabilirea puterii dioptrice și a corelației lentile de contact-ochelari depinde corectarea optimă a viciului de refracție și sănătatea ochilor. Nu comandați lentile de contact până nu va asigurați că această corelație este realizată corect de către medic!

Alte articole:

  • Dr. René Milleret ne oferă câteva informații privind diagnosticul și tratamentul venelor varicoase:
  • Hepatofit Forte – Tratamentul natural în steatoza hepatică
Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari