Tânără care cântărea 31 de kilograme la 19 ani, operată cu succes la Oradea

O pacientă din Oradea care suferea de sindromul Dunbar, o boală foarte rară de care suferă una din 100.000 de persoane, a fost operată de medicii de la Spitalul Municipal din Oradea.

Tânăra ajunsese să cântărească 31 de kilograme la 19 ani. Coșmarul a început pentru ea după ce a ținut o dietă în urma căreia a slăbit foarte mult

“Când am ajuns la kilogramele dorite, nu am mai putut să mă opresc. Am început să umblu la nutriționiști, la gastroenterologi, fiindcă mă durea foarte tare stomacul. Am început să mănânc ca un om normal și după asta nu am pus pe mine niciun kilogram”, povestește Beata Varga, pacientă.

După nenumărate investigaţii medicale şi bani risipiţi pe tratamente fără efect, un medic din Târgu Mureş a pus diagnosticul corect: sindromul Dunbar, o boală extrem de rară care afectează circulaţia sângelui la nivelul stomacului şi ficatului și provoacă tulburări ale digestiei. Incidența acestei afecțiuni este de una din 100 de mii de persoane, însă cel mai important și dificil este depistarea corectă a acesteia.

- Articolul continua mai jos-

Tânăra a fost operată de chirurgul Viorel Dejeu de la spitalul municipal din Oradea, cu ajutorul altor doi medici.

Am reușit să operăm această pacientă printr-un abord laparscopic și nu doar prin laparscopie, ci prin minilaparoscopie. Este o tehnică destul de nouă la nivel internațional, folosim niște instrumente extrem, extrem de puțin agresive, de 3 milimetri, astfel încât trauma, ca să zic așa, chirurgicală pentru pacient este minimă”, a explicat chirurgul Viorel Dejeu.

Starea fetei este bună și se va putea întoarce curând acasă.

De menționat e că toate datele prezentat au fost obținute în urma solicitării Digi24.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari