Aproape 6000 de elevi diagnosticați cu gripă! Suntem în pragul epidemiei!

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat că așteaptă datele Institutului Naţional de Sănătate Publică pentru a vedea dacă se va declara epidemia de gripă. Până la acest moment, s-au înregistrat două săptămâni epidemice, iar dacă urmează o a treia se va declara epidemia de gripă. Dar, potrivit specialiștilor, România se află în pragul epidemiei de gripă.

„Ţinând cont de faptul că ultimele două săptămâni din această perioadă epidemiologică au fost declarate săptămâni epidemice, adică numărul de cazuri diagnosticate a depăşit numărul de cazuri estimate, conform specialiştilor suntem în pragul epidemiei de gripă. Pentru a putea declara epidemie, este nevoie de trei săptămâni la rând în care numărul cazurilor diagnosticate să fie mai mare decât numărul cazurilor estimate. Aşteptăm pentru săptămâna viitoare comunicatul Institutului Naţional de Sănătate Publică şi dacă numărul de cazuri diagnosticate va fi mai mare decât numărul de cazuri estimate, atunci vom putea spune că suntem în epidemie”, a precizat Pintea, la o conferinţă de presă, potrivit AGERPRES.

Ministrul a explicat că s-a decis suspendarea cursurilor în școlile din toată țara deoarece numărul cazurilor de gripă înregistrate la nivelul unităților școlare a ajuns la 5.823.

„Săptămâna aceasta, până în data de 23 ianuarie, numărul de cazuri de îmbolnăviri la nivelul unităţilor şcolare, transmis Ministerului Sănătăţii de către direcţiile de sănătate publică, a fost 5.823. Eu cred că acest număr de cazuri justifică solicitarea pe care Ministerul Sănătăţii a făcut-o Ministerului Educaţiei pentru a suspenda cursurile în data de 25 ianuarie”, a precizat ministrul.

- Articolul continua mai jos-

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari