fbpx
Acasă Ştiri Medicale Gripa în Cluj: 100 de pacienți se prezintă zilnic la spital. 7...

Gripa în Cluj: 100 de pacienți se prezintă zilnic la spital. 7 internări în două zile

Numărul consultațiilor efectuate la Spitalul de Boli Infecțioase din Cluj este în creștere, numărul acestora apropiindu-se de 100 de persoane pe zi. De asemenea, în cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca s-au înregistrat în ultimele două zile şapte noi cazuri de gripă.

Începând din luna decembrie 2018 și până în prezent, în serviciul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca s-au prezentat 122 de noi cazuri de gripă.

În acest context, având în vedere numărul în continuă creștere al infecțiilor respiratorii, pentru limitarea și prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul gripal, la nivelul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Cluj-Napoca s-au suplimentat liniile de gardă cu medici rezidenți pentru perioada în care este prezentă gripa.

Unitățile medicale aflate în subordinea Consiliului Județean Cluj, respectiv Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie „Leon Daniello”, Spitalul Clinic de Recuperare, Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii și Spitalul de Boli Psihice Cronice Borşa, au instituit o serie de măsuri speciale menite să reducă riscul de transmitere a infecțiilor respiratorii în această perioadă în care gripa și răceala sunt în creștere.

Articolul continua mai jos

Astfel s-a decis restricționarea accesului vizitatorilor în anumite secții și compartimente. Reducerea programului de vizită și a numărului de vizitatori. Instruirea personalului medico-sanitar și auxiliar pentru prevenirea transmiterii infecțiilor respiratorii acute. Efectuarea unui triaj al personalului medical și auxiliar la intrarea în serviciu. Asigurarea de echipament de protecție pentru bolile cu transmitere aerogenă pentru vizitatorii care intră în secții.

Recomandări și măsuri pentru respectarea etichetei tusei şi strănutului prin utilizarea batistei de unică utilizare sau tuse/strănut la nivelul părţii interne a articulaţiei cotului. Evitarea aglomerării spaţiilor, igiena adecvată a mâinilor în vederea reducerii răspândirii virusului, ş.a.

Măsurile instituite la nivelul unităţilor medicale au un caracter temporar și vor fi valabile până în momentul în care incidența infecțiilor respiratorii va scădea.

Cât costă un vaccin antigripal

În funcţie de compania producătoare şi farmaciile de unde îl achiziţionaţi preţul unui vaccin antigripal poate fi între 20 şi 56 lei. Vaccinul antigripal se eliberează numai pe bază de prescripţie medicală.

Citeste si

Urmăreşte ultimele ştiri medicale pe Youtube şi Facebook

15,920FaniÎmi place
1,180AbonațiAbonați-vă

SFATUL MEDICULUI Infecția cu virus hepatitic. Riscuri, prevenție, diagnosticare și tratament

Cele mai citite

ULTIMELE ARTICOLE

Recomandări ZM

Ce este aritmia cardiacă? Cauze, simptome, tratament

Modul în care bat inimile noastre este dictat de centrul de comandă al impulsurilor...

Iritațiile zonei anale. Ce trebuie știut despre ele. 4 sfaturi de urmat

Iritațiile zonei anale. Subiectul rămâne încă relativ tabu astăzi, cu toate că e o...

Colica biliară – Cauze, simptome, complicatii, tratament

Ce este colica biliară? Colica biliară se manifestă prin dureri abdominale constante sau intermitente...

Endometrioza – cum poți să reduci durerea cu soluții naturale?

Endometrioza - cum poți să reduci durerea cu soluții naturale? Pentru a îmbunătăți calitatea...

Vitiligo – Cum se manifestă, complicații, factori de risc, tratament

Pielea este cel mai mare organ din corpul nostru și este și unul cu...

Prof. Dr. Andrada Seicean, IRGH Cluj, despre tratamentul pancreatitei acute și cancerul pancreatic

Institutul Regional de Gastroenterologie și Hepatologie Prof. Dr. Octavian Fodor, din Cluj Napoca, se...