Gripa în Cluj: 100 de pacienți se prezintă zilnic la spital. 7 internări în două zile

Numărul consultațiilor efectuate la Spitalul de Boli Infecțioase din Cluj este în creștere, numărul acestora apropiindu-se de 100 de persoane pe zi. De asemenea, în cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca s-au înregistrat în ultimele două zile şapte noi cazuri de gripă.

Începând din luna decembrie 2018 și până în prezent, în serviciul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca s-au prezentat 122 de noi cazuri de gripă.

În acest context, având în vedere numărul în continuă creștere al infecțiilor respiratorii, pentru limitarea și prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul gripal, la nivelul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Cluj-Napoca s-au suplimentat liniile de gardă cu medici rezidenți pentru perioada în care este prezentă gripa.

Unitățile medicale aflate în subordinea Consiliului Județean Cluj, respectiv Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie „Leon Daniello”, Spitalul Clinic de Recuperare, Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii și Spitalul de Boli Psihice Cronice Borşa, au instituit o serie de măsuri speciale menite să reducă riscul de transmitere a infecțiilor respiratorii în această perioadă în care gripa și răceala sunt în creștere.

Astfel s-a decis restricționarea accesului vizitatorilor în anumite secții și compartimente. Reducerea programului de vizită și a numărului de vizitatori. Instruirea personalului medico-sanitar și auxiliar pentru prevenirea transmiterii infecțiilor respiratorii acute. Efectuarea unui triaj al personalului medical și auxiliar la intrarea în serviciu. Asigurarea de echipament de protecție pentru bolile cu transmitere aerogenă pentru vizitatorii care intră în secții.

- Articolul continua mai jos-

Recomandări și măsuri pentru respectarea etichetei tusei şi strănutului prin utilizarea batistei de unică utilizare sau tuse/strănut la nivelul părţii interne a articulaţiei cotului. Evitarea aglomerării spaţiilor, igiena adecvată a mâinilor în vederea reducerii răspândirii virusului, ş.a.

Măsurile instituite la nivelul unităţilor medicale au un caracter temporar și vor fi valabile până în momentul în care incidența infecțiilor respiratorii va scădea.

Cât costă un vaccin antigripal

În funcţie de compania producătoare şi farmaciile de unde îl achiziţionaţi preţul unui vaccin antigripal poate fi între 20 şi 56 lei. Vaccinul antigripal se eliberează numai pe bază de prescripţie medicală.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari