Populația este dezinformată cu privire la siguranța vaccinării la copii. Mesajele din presă, combătute de Ministrul Sănătății și medici specialiști

Ministrul Sănătății, Sorin Pintea, atrage atenția asupra articolelor din presă ce conțin mesaje care combat vaccinarea, fără a avea la bază studii științifice.

AGERPRES și apoi România Liberă au realizat un articol după o recenzie realizată de un cercetător străin, articol care se pare că ar conține o serie de informații false, iar mesajul respectivei recenzii ar fi fost : Vaccinul salvează vieți.

Gabriel Diaconu, director medical la MindCare atrage atenția asupra pericolului diseminării acestor infromații false, în special în plină epidmie de gripă.

Diseminarea de informații false care aduc, potențial, atingere sănătății publice și siguranței populației, în plină epidemie de gripă, unde VACCINAREA SALVEAZĂ VIEȚI și ce faceți dumneavoastră periclitează campania de vaccinare anti-gripală în plină epidemie, cu deja zeci de victime.

Preluarea unui articol științific fără respectarea canoanelor etice, folosirea eronată a citației, implicarea numelui unui membru al corpului profesional care nu și-a dat acordul pentru implicarea ei în fake news, toate fiind motiv de retractare a articolului și – într-o lume civilizată – oferirea de scuze publice.

- Articolul continua mai jos-masca medicala

Ministerul Sănătății s-a sesizat, iar articolul din Agerpres a fost șters. Publicația România Liberă a precizat că ei doar au dat mai departe știrea preluată de la Agerpres.

Ministrul a declarat că va susține în continuare acțiunile de infomare asupra vaccinării, astfel încât părinții să ia cea mai bună decizie.

“Este regretabil ca astfel de mesaje care combat vaccinarea circulă în spațiul public, dezinformând populatia. Reafirm cu tărie faptul că, în calitate de ministru al Sănătății, voi susține în continuare și voi continua acțiunile care au ca scop informarea părinților cu privire la vaccinare, astel îincât aceștia să ia cea mai bună decizie pentru sănătatea copiilor lor ”, a declarat Sorina Pintea, ministrul Sănătății.

Vaccinurile salvează milioane de vieți în fiecare an. Asigurarea protecției împotriva bolilor care pot fi prevenite prin vaccinare este o prioritate pentru Guvernul României si Organizatia Mondiala a Sanatatii.

Programul național de imunizare este în concordanță cu recomandările OMS și conceput pentru o protecție optimă la orice vârstă. Aceste recomandări se bazează pe indicațiile consiliilor consultative independente alcătuite din experți internaționali de renume, inclusiv Grupul consultativ strategic de experți privind imunizarea (SAGE).

Pentru a asigura cea mai bună protecție posibilă, este esențial ca toți copiii să fie vaccinați la timp cu fiecare doză necesară în conformitate cu programul național de imunizare.

- Articolul continua mai jos-

Citește și:

Importanța vaccinării la copil – Istoria unui scandal internațional: vaccinul ROR

Interviu în exclusivitate cu dl Emanuel-Dumitru Ungureanu, deputat USR de Cluj și vicepreședinte al Comisiei pentru Sănătate și Familie din Camera Deputaților despre legea vaccinarii .

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari

Cele mai citite articole în ultima săptămână