fbpx
Acasă Interviuri Tehnica ablației cu abur - un tratament complet al venelor varicoase

Tehnica ablației cu abur – un tratament complet al venelor varicoase

Vena varicoasă este o venă superficială care este dilatată sau foarte dilatată și sângele nu mai merge în sus cum ar trebui, ci merge în jos către picior și induce anumite complicații. În clinica VenArt , de peste cinci ani, venele varicoase sunt tratate cu tehnica ablației cu abur, având rezultate bune.

Din colectivul clinicii VenArt face parte chiar cel care a dezvoltat tehnica ablației cu abur, Dr. René Milleret, renumit chirurg vascular în Europa, un inovator în domeniul chirurgiei vasculare.

Dr. René Milleret ne oferă câteva informații privind diagnosticul și tratamentul venelor varicoase:

Articolul continua mai jos

”Simptomul principal al venei varicoase ar putea fi sindromul ”picioarelor grele”, ar putea fi junghiul, ar putea fi o oarecare durere la nivelul venei dilatate. Iar complicațiile, atunci când există vene varicoase mari sunt apariția unui cheag de sânge în venă , ceea ce presupune o tromboză. Aceasta poate să fie periculoasă pentru că acel cheag poate merge către plămâni, iar apoi embolia pulmonară poate fi o situație care pune în pericol viața.

Complicațiile majore, care apar mai ales la persoanele în vârstă, după o durată lungă de evoluție pot fi dificil de vindecat dacă nu tratăm cauza, care este vena varicoasă. Noi considerăm acum că este mai bine să tratăm vena varicoasă în stadiile inițiale, înainte să apară complicații.

Există anumite medicamente care pot să ajute în stadiile inițiale, nu foarte folositoare ulterior, dar la pacientul tânăr ajută pentru a avea mai puține simptome neplăcute, picioare mai puțin grele, mai puțină durere. Principalul tratament medical este compresia. Acest lucru înseamnă purtarea unor ciorapi speciali care comprimă vena peste piele și țesuturi și sângele nu mai poate merge în jos într-o măsură atât de mare ca în lipsa acestor ciorapi. Ciorapii sunt ușor, și chiar drăguț, de purtat iarna. Nu e ușor de purtat ciorapi compresivi, care sunt mai groși decât ciorapii obișnuiți, dar ei ajută considerabil persoanele care lucrează stând mult în picioare.

Tratamentul venei varicoase în sine poate să fie prin injectarea unor substanțe direct în venă. Aceste substanțe induc inflamația și închiderea venei. Este așa numita scleroterapie. Este eficientă mai ales în cazul unor vene mici, steluțe vasculare (vene în formă de păianjen). Alte tratamente care se folosesc acum, sunt tehnici de inducție termică. Aceste tehnici constau în introducerea în venă a unui cateter, ceea ce înseamnă un tub foarte subțire , de 1 mm și 1,5 mm. Acesta este împins în venă sub control ecografic și apoi lovim vena fie cu laser, fie cu energie produsă prin radiofrecvență, fie în cazul nostru, cu abur.

Avantajul tehnicii de intervenție cu abur este că venele nu sunt întotdeauna drepte, iar cateterul sau laserul, nu poate întotdeauna să urmeze sinuozitățile (torsiunile) venei, dar cu aburul este mai ușor.

Un alt avantaj este că aburul este mai puțin dureros după intervenție. Pacientul, de cele mai multe ori nu trebuie să ia antialgice, pentru că practic, nu are dureri. Deci, aburul este o opțiune mai bună pentru vene mari sau pentru pacienți cu malformații venoase, ceea ce este rar, dar poate fi dificil de tratat. Aici, în clinica VenArt, noi folosim această tehnică de rutină de 5 ani deja, cu rezultate bune.

Pe viitor, cercetările merg spre găsirea unor tehnici din ce în ce mai puțin invazive. Putem folosi lipici, dar este încă foarte scump, sau ultrasunete, pentru a trata venele fără cateterism, dar este la 2-3 ani distanță până să fie implementate în practica curentă. Acum putem oferi pacienților această tehnică de ablație prin abur, un tratament complet de tratare a venei varicoase prin tehnici neinvazive și care dau rezultate bune în timp”.

Cu specialiști de înalt profesionalism, medici cu rezultate remarcabile în medicină, Clinica VenArt Cluj pune la dispoziția pacienților o serie de specialități medicale: chirurgie ORL, chirurgie vasculară, chirurgie generală, ginecologie-oncologie, chirurgie plastică și estetică, ecografie. Clinica dispune de excelenta colaborare cu medicul francez, René Milleret, cu excepționale rezultate în tratamentul varicelor, prin metode inovative și minim invazive. Tratament varice București asigurat de Clinica VenArt tot prin colaborarea cu dr. Rene Milleret.

Citeste si

Urmăreşte ultimele ştiri medicale pe Youtube şi Facebook

15,919FaniÎmi place
1,180AbonațiAbonați-vă

SFATUL MEDICULUI Infecția cu virus hepatitic. Riscuri, prevenție, diagnosticare și tratament

Cele mai citite

ULTIMELE ARTICOLE

Recomandări ZM

Spondilita anchilozantă, factorii genetici sunt vinovați

Puțin cunoscută și greu de diagnosticat, spondilita anchilozantă este adesea confundată cu alte afecțiuni...

Operația de ligamente – când se impune și care sunt avantajele

Ligamentoplastia (operație de ligamente) este o procedura des întâlnită, ruptură de ligamente fiind de...

Mononucleoza Infectioasa / Boala Sărutului – Diagnostic, Complicații, Tratament

Mononucleoza sau boala sărutului este o boală infecțioasă acută și contagioasă, provocată de virusul...

Cancerul esofagian – simptome, diagnostic, tratament

Cancerul esofagian este o tumoare formată în straturile peretelui esofagian. Esofagul este conductul muscular...

Din ce cauză apare sindromul Down? Simptomele și semnele sindromului Down

Ce este sindromul Down? Sindromul Down este cea mai frecventă și cea mai bine...

Boli digestive care dau dureri de stomac

4 boli digestive care dau dureri de stomac. Durerile la nivelul stomacului sunt foarte...