Acasă Interviuri Tehnica ablației cu abur - un tratament complet al venelor varicoase

Tehnica ablației cu abur – un tratament complet al venelor varicoase

Vena varicoasă este o venă superficială care este dilatată sau foarte dilatată și sângele nu mai merge în sus cum ar trebui, ci merge în jos către picior și induce anumite complicații. În clinica VenArt , de peste cinci ani, venele varicoase sunt tratate cu tehnica ablației cu abur, având rezultate bune.

Din colectivul clinicii VenArt face parte chiar cel care a dezvoltat tehnica ablației cu abur, Dr. René Milleret, renumit chirurg vascular în Europa, un inovator în domeniul chirurgiei vasculare.

Dr. René Milleret ne oferă câteva informații privind diagnosticul și tratamentul venelor varicoase:

”Simptomul principal al venei varicoase ar putea fi sindromul ”picioarelor grele”, ar putea fi junghiul, ar putea fi o oarecare durere la nivelul venei dilatate. Iar complicațiile, atunci când există vene varicoase mari sunt apariția unui cheag de sânge în venă , ceea ce presupune o tromboză. Aceasta poate să fie periculoasă pentru că acel cheag poate merge către plămâni, iar apoi embolia pulmonară poate fi o situație care pune în pericol viața.

Complicațiile majore, care apar mai ales la persoanele în vârstă, după o durată lungă de evoluție pot fi dificil de vindecat dacă nu tratăm cauza, care este vena varicoasă. Noi considerăm acum că este mai bine să tratăm vena varicoasă în stadiile inițiale, înainte să apară complicații.

Există anumite medicamente care pot să ajute în stadiile inițiale, nu foarte folositoare ulterior, dar la pacientul tânăr ajută pentru a avea mai puține simptome neplăcute, picioare mai puțin grele, mai puțină durere. Principalul tratament medical este compresia. Acest lucru înseamnă purtarea unor ciorapi speciali care comprimă vena peste piele și țesuturi și sângele nu mai poate merge în jos într-o măsură atât de mare ca în lipsa acestor ciorapi. Ciorapii sunt ușor, și chiar drăguț, de purtat iarna. Nu e ușor de purtat ciorapi compresivi, care sunt mai groși decât ciorapii obișnuiți, dar ei ajută considerabil persoanele care lucrează stând mult în picioare.

Tratamentul venei varicoase în sine poate să fie prin injectarea unor substanțe direct în venă. Aceste substanțe induc inflamația și închiderea venei. Este așa numita scleroterapie. Este eficientă mai ales în cazul unor vene mici, steluțe vasculare (vene în formă de păianjen). Alte tratamente care se folosesc acum, sunt tehnici de inducție termică. Aceste tehnici constau în introducerea în venă a unui cateter, ceea ce înseamnă un tub foarte subțire , de 1 mm și 1,5 mm. Acesta este împins în venă sub control ecografic și apoi lovim vena fie cu laser, fie cu energie produsă prin radiofrecvență, fie în cazul nostru, cu abur.

Avantajul tehnicii de intervenție cu abur este că venele nu sunt întotdeauna drepte, iar cateterul sau laserul, nu poate întotdeauna să urmeze sinuozitățile (torsiunile) venei, dar cu aburul este mai ușor.

Un alt avantaj este că aburul este mai puțin dureros după intervenție. Pacientul, de cele mai multe ori nu trebuie să ia antialgice, pentru că practic, nu are dureri. Deci, aburul este o opțiune mai bună pentru vene mari sau pentru pacienți cu malformații venoase, ceea ce este rar, dar poate fi dificil de tratat. Aici, în clinica VenArt, noi folosim această tehnică de rutină de 5 ani deja, cu rezultate bune.

Pe viitor, cercetările merg spre găsirea unor tehnici din ce în ce mai puțin invazive. Putem folosi lipici, dar este încă foarte scump, sau ultrasunete, pentru a trata venele fără cateterism, dar este la 2-3 ani distanță până să fie implementate în practica curentă. Acum putem oferi pacienților această tehnică de ablație prin abur, un tratament complet de tratare a venei varicoase prin tehnici neinvazive și care dau rezultate bune în timp”.

Urmăreşte ultimele ştiri medicale pe Youtube şi Facebook

12,316FaniÎmi place
109AbonațiAbonați-vă

SFATUL MEDICULUI - Dr. Daisa Delia – Incontinența urinară - Tehnica PRP de rejuvenare vaginală

Primeşte la prima oră a zilei cele mai noi ştiri din domeniul medical direct pe email!

Un serviciu oferit de către Feedburner.
Politica de confidenţialitate - https://policies.google.com/privacy

Cele mai citite

ULTIMELE ARTICOLE

Recomandări ZM

Cum îngrijim copiii afectați de răceală sau gripă?

Departamentul pentru Situații de Urgență le reamintește părinților și bunicilor că cei mai expuși...

Neuropatia diabetică, complicație periculoasă a diabetului zaharat

Neuropatia diabetică - Atenție la pierderea sensibilității la atingere la nivelul picioarelor! În mod normal, distrucția...

Bilirubina în sânge – cum influențează sănătatea ficatului

Bilirubina joacă un rol esențial în sănătatea ficatului. Într-o descriere simplă, aceasta este „este...

Colica biliară – ce o generează și cum o putem trata

Colica biliară - ce o generează și cum o putem trata - Un episod...

Dr. Călin Homorodeanu despre ce este un infarct miocardic

Fiecare ieşire în centrul Clujului este însoţită, inevitabil, de tracerea unei ambulanţe, care duce...

Pneumonia, afecțiunea cu peste 30 de cauze de apariție

Pneumonia este o infecție respiratorie acută, care afectează alveolele plămânilor, cauzată de diverse organisme,...