Pacienții cu scleroză multiplă din Timișoara au primul centru dedicat lor

Primul Centru pentru pacienții cu scleroză multiplă a fost inuagurat la Timișoara, un proiect al Fundaţiei Filantropia Timişoara în parteneriat cu sectorul social filantropic şi misionar al Arhiepiscopiei Timişoarei.

Proiectul a fost dezvoltat la inițiativa familiilor persoanelor care suferă de această boală. Pacienții cu scleroză multiplă au fost ajutați de Mitropolitul Ioan al Banatului care le-a pus la dispoziție un spațiu în cartierul Iosefin.

„ÎPS Ioan Mitropolitul Banatului a răspuns solicitării de sprijin venite de la familiile şi reprezentanţii persoanelor care au această suferinţă şi a pus la dispoziţie a unui spaţiu dedicat unei astfel de îngrijiri şi i-a încredinţat Fundaţiei Filantropia Timişoara să se ocupe de lucrările ample de amenajare şi dotare”,  reprezentanţii Arhiepiscopiei Timişoara, potrivit AGERPRES.

Fundaţia Filantropia Timişoara va pune la dispoziţie o echipă formată din câte un psiholog, asistent social, kinetoterapeut şi medic psihiatru care va activa în acest centru. Pacienţii vor beneficia gratuit de asistenţă medicală complementară. În judeţul Timiş sunt peste 400 de persoane cu scleroză multiplă.

- Articolul continua mai jos-

Scleroza multiplă, numită şi scleroză în plăci sau encefalomielită diseminată, este o boală inflamatorie în care tecile izolatoare ale celulelor nervoase din creier şi măduva spinării sunt deteriorate, afectând capacitatea sistemului nervos de a comunica, producând o plajă largă de semne şi simptome, incluzând handicapuri fizice, mentale şi uneori probleme psihice. Maladia nu are tratament curativ, diversele terapii urmărind să îmbunătăţească funcţiile neuronale.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari