fbpx
Acasă Ştiri Medicale Eveniment unic în lume, la Mamaia - ultramaraton pe nisip pentru persoanele...

Eveniment unic în lume, la Mamaia – ultramaraton pe nisip pentru persoanele cu dizabilități

2400 de aduți și de copii vor lua startul la cea de a treia ediție a Ultramaraton pe nisip“Autism 24h Marea Neagră”. Centrul Psihologic “Marea Neagră” organizează acest eveniment unic în lume, un ultramaraton pe nisip de 24 de ore, scopul fiind promovarea dreptului la integrare în comunitate pentru persoanele cu dizabilități.
“Constanța se mândrește cu evenimente sportive importante la nivel internațional, în special cele desfășurate pe nisip, iar fără teama de a părea subiectiv, evenimentul “ Autism 24h Marea Neagră, prin cei 2400 de participanți inimoși, reusește să fie unul dintre cele mai interesante evenimente organizate pe litoralul românesc; nu atât prin numărul mare de participanți, cât mai ales prin unicitatea lui, prin puterea lui de a mobiliza comunitatea în scopuri nobile. Evenimentul nu este strict despre alergare, vorbește în primul rând despre prietenie, despre relațiile umane și cât de fericiți putem fi unul lângă altul”, declară psihologul Adrian Gemanaru, președintele Centrului “Marea Neagră” și organizatorul evenimentului “Autism 24h Marea Neagră”.
Startul va fi dat sâmbătă 04 mai, la ora 10, din Piațeta Perla (staţiunea Mamaia), iar traseul va avea o distanţa de 3 kilometri. Participanţii vor alerga în buclă traseul, ziua şi noaptea, astfel încât, echipa care va aduna cei mai mulți kilometri va fi declarată câștigătoare.

Unde te poți înscrie pentru a participa la ultramaraton pe nisip ?

Pentru a putea participa la ultramaraton, eveniment internațional, fiecare căpitan de echipă trebuie să adune în jurul său minim 20 de prieteni, alături de care să se bucure de o experienţă de neuitat. Înscrierea echipei se poate efectua pe site-ul www.alergpentruautism.ro.

Ultramaraton pe nisip – Trofee și medalii personalizate

Efortul deosebit realizat de echipele și participanții la această competiție, va fi recompensat la final cu trofee și medalii. Începand din acest an, medaliile care vor fi acordate participanților sunt realizate în afara țării și sunt asemănătoare celor din marile competiții europene.

Ultramaraton pe nisip – Scop caritabil

Fondurile strânse în urma evenimentului vor susține 10 proiecte destinate copiilor diagnosticați cu autism din două orașe ale țării: Constanța și Galați.
Evenimentul se va bucura de prezența celui mai cunoscut robot din întreaga lume, Robotul NAO. Acesta a fost prezent în peste 200 de țări, vorbește 20 de limbi de circulație internațională, iar în 2019 va fi mascota evenimentului.

Alte articole:

Ultramaraton de 24 de ore pe nisip pentru susținerea persoanelor cu autism

Citeste si

Urmăreşte ultimele ştiri medicale pe Youtube şi Facebook

15,919FaniÎmi place
1,180AbonațiAbonați-vă

SFATUL MEDICULUI Infecția cu virus hepatitic. Riscuri, prevenție, diagnosticare și tratament

Cele mai citite

ULTIMELE ARTICOLE

Recomandări ZM

Dr. Călin Homorodeanu despre ce este un infarct miocardic

Fiecare ieşire în centrul Clujului este însoţită, inevitabil, de tracerea unei ambulanţe, care duce...

Scleroza multiplă – cauze, simptome, tratament

Scleroza multiplă (SM) afectează nervii din creier şi măduva spinării (cunoscută, de asemenea, ca...

Spondilita anchilozantă, factorii genetici sunt vinovați

Puțin cunoscută și greu de diagnosticat, spondilita anchilozantă este adesea confundată cu alte afecțiuni...

Neuropatia diabetică, complicație periculoasă a diabetului zaharat

Neuropatia diabetică - Atenție la pierderea sensibilității la atingere la nivelul picioarelor! În mod normal, distrucția...

Sindromul ovarelor polichistice – Simptome, cauze, complicații, tratament

Ce este sindromul ovarelor polichistice este o afecțiune comună care afectează funcția ovariană. Cele...

Diabetul zaharat de tip 1 – Ce este, simptome, complicații, tratament

Ce este Diabetul zaharat de tip 1? Diabetul zahar de tip 1...