Spitalul de Boli Infecțioase din Cluj: Gripa face ravagii. Linie de gardă suplimentară pentru bolnavi

În cadrul Spitalului de Boli Infecțioase din Cluj va funcționa o linie de gardă suplimentară în perioada sezonului gripal.

Linia de gardă suplimentară va funcționa pe o perioadă determinată de trei luni, respectiv în perioada februarie-aprilie 2019. Necesitatea unei linii suplimentare este dată de numărul tot mai mare de cazuri de infecții respiratorii precum gripa, pneumonia și sepsisul respirator.

 „Măsura dispusă are un caracter temporar și va fi, cu siguranță, în beneficiul celor care se prezintă la Camera de gardă pentru diverse controale. În acest fel, pacienții nu vor mai trebui să aștepte un interval îndelungat de timp în încăperi aglomerate, alături de alte cazuri cu boli respiratorii transmisibile. Totodată, decizia de a suplimenta activitatea cu o linie de gardă va veni și în sprijinul cadrelor medicale, oferindu-le posibilitatea de a se ocupa în detaliu de cazurile severe spitalizate, precum și de pacienții critici sosiți cu ambulanța„”,  a declarat președintele CJ Cluj, Alin Tișe.

Numărul pacienților care se adresează Camerei de gardă a Spitalului de Boli Infecțioase pe parcursul a 24 de ore este deja de aproximativ 80, preconizându-se ca acesta să crească în perioada următoare.

- Articolul continua mai jos-

Astfel, în urma situației create, linia de gardă suplimentară va funcționa zilnic, în lunile februarie, martie și aprilie a.c., de luni până vineri, între orele 14.00 și 20.00, iar în weekend în intervalul orar 08.00 – 20.00 și va fi deservită de șapte medici.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari