Dozele de vaccin antigripal nu sunt suficiente. Toată lumea dorește să fie vaccinată

Medicul de familie Gindrovel Dumitra consideră că există o problemă privind modul în care este distribuit vaccinul antigripal . Ministerul Sănătății face stocul de vaccin în iunie când nu se știe tipul de circulație virală, astfel că dozele de vaccin antigripal pot să nu fie suficiente.

„Sistemul în acest moment are o problemă, pentru că vaccinul gripal este distribuit pe bază de achiziţie publică a Ministerului Sănătăţii care face un necesar pentru dozele de vaccin antigripal în vară, în iunie, când cererea este alta, când nu este perceput riscul în rândul populaţiei, aşa cum este acum. Această achiziţie în cadrul MS trebuie să se schimbe, pentru că nu se poate realiza o previziune care să fie unitară – anul trecut am avut un alt tip de circulaţie virală, anul acesta este un alt tip şi de manifestare epidemică”, potrivit medicului Gindrovel Dumitra, citat de AGERPRES.

Solicitările din partea populației sunt mai mari, oamenii fiind speriați de numărul mare de decese.

„Acum toată lumea doreşte să fie vaccinată, atât cei din grupele de risc, cât şi ceilalţi. Am cerut încă 100 de doze de vaccin. Presa sesizează numărul mare de decese, ca atare din ce în ce mai mulţi oameni încep să perceapă riscul. Sunt 27 de decese, ceea ce este tragic, inacceptabil”, a declarat medicul.

- Articolul continua mai jos-

De asemenea, medicul Gindrovel Dumitra a declarat că a solicitat 240 de doze de vaccin antigripal, dar a primit 180. Acesta a propus că persoanelor cu boli cronice să le fie prescris vaccinul antigripal încă din octombrie.

Care este preţul unui vaccin antigripal

În funcţie de compania producătoare şi farmaciile de unde îl achiziţionaţi preţul unui vaccin antigripal poate fi între 20 şi 56 lei. Vaccinul antigripal se eliberează numai pe bază de prescripţie medicală.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari