fbpx

Nu v-ați vaccinat împotriva gripei? Ministerul Sănătății suplimentează numărul dozelor de vaccin

Ministerul Sănătății va redistribui în țară la sfârșitul acestei săptămâni aproximativ 10.000 de doze de vaccin antigripal.

„Săptămâna trecută, de la Direcţiile de Sănătate Publică ne-au venit solicitări pentru a suplimenta aceste doze de vaccin antigripal. În acest moment, la Ministerul Sănătăţii se analizează această situaţie şi pot să vă spun că vom redistribui în teritoriu cantităţi suplimentare – aproximativ 10.000 de fiole săptămâna aceasta spre final”, a afirmat Sorina Pintea, potrivit AGERPRES.

Ministrul Sănătății așteaptă informările Institutului Naţional de Sănătate Publică, pentru a vedea dacă și această săptămâna a fost una epidemică. La trei săptămâni epidemice consecutive, se va putea vorbi despre epidemie de gripă.

„Aşteptăm comunicatele pe care Institutul Naţional de Sănătate Publică le va da joi referitoare la faptul dacă avem sau nu a doua săptămână epidemică. Aşa cum spuneam, dacă trei săptămâni la rând avem săptămână epidemică, atunci putem vorbi despre o epidemie de gripă”, a spus oficialul MS.

- Articolul continua mai jos-masca medicala

Ministrul Sănătăţii a precizat că triajul epidemiologic în şcoli poate fi făcut şi de cadrele didactice.

„În urmă cu câţiva ani, Ministerul Sănătăţii a semnat împreună cu Ministerul Educaţiei Naţionale un memorandum privind acest triaj epidemiologic în şcoli. Acest tip de acţiune nu este necesar să se facă de către un medic, el poate fi făcut de cadrele didactice la cursuri şi abia apoi copilul trimis la medicul şcolar sau la medicul de familie. Dacă într-o clasă este un număr mai mare de trei copii bolnavi de gripă, atunci se poate lua măsura închiderii cursurilor la acea clasă sau în acea şcoală”, a subliniat Sorina Pintea.

Numărul persoanelor care au murit din cauza gripei a ajuns marţi la 28.

Care este preţul unui vaccin antigripal

În funcţie de compania producătoare şi farmaciile de unde îl achiziţionaţi preţul unui vaccin antigripal poate fi între 20 şi 56 lei. Vaccinul antigripal se eliberează numai pe bază de prescripţie medicală.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari

Cele mai citite articole în ultima săptămână