Ministrul Sănătății – Suntem în pragul unei epidemii de gripă. Foarte important este triajul epidemiologic în școli

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat că România este foarte aproape să declare epidemia de gripă. Săptămâna trecută a fost una epidemică, deoarece cazurile de gripă au fost mai multe decât cele estimate.

„Suntem în pragul unei epidemii de gripă. Având în vedere că săptămâna trecută numărul cazurilor de gripă a depăşit numărul cazurilor estimate, săptămâna trecută a fost săptămâna epidemică. Dacă trei săptămâni la rând ne confruntăm cu acest tip de săptămâni (epidemice – n.r.), atunci suntem în epidemie, dar, da, suntem în pragul unei epidemii în acest moment”, a declarat, pentru AGERPRES, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea.

Principalele recomandări făcute de ministrul Sănătății este ca toate persoanele care prezintă simptome să se prezinte la medic și să nu meargă în colectivități. De asemenea, în școli este necesar să se facă triaj epidemiologic.

„Pentru cei care prezintă simptome, primul lucru să meargă la mediul de familie şi, dacă se poate, să nu ieşim din casă în colectivitate, în locuri aglomerate. De asemenea, foarte important este triajul epidemiologic în şcoli, triaj care poate fi făcut de către cadrele didactice. Important este să nu folosim automedicaţia, să urmăm cu stricteţe recomandările specialiştilor”, a declarat, duminică, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, la Realitatea TV.

Până în acest moment numărul persoanelor care au decedat din cauza gripei a ajuns la 20, niciuna dintre ele nefiind vaccinată. Sorin Pintea a precizat că foarte puțină lume a ales să se veccineze. Ultima victimă a gripei este un bărbat de 68 de ani din județul Galați. Acesta nu era vaccinat și suferea de boli cronice respiratorii grave.

- Articolul continua mai jos-

Care este preţul unui vaccin antigripal

În funcţie de compania producătoare şi farmaciile de unde îl achiziţionaţi preţul unui vaccin antigripal poate fi între 20 şi 56 lei. Vaccinul antigripal se eliberează numai pe bază de prescripţie medicală.

Alte articole:

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari