Suferi de miopie, hipermetropie sau astigmatism? La Timișoara acestea se pot vindeca gratis

În Clinica de Oftalmologie din cadrul Spitalului Clinic Municipal de Urgență Timișoara, pacienții care suferă de miopie, hipermetropie sau astigmatism pot scăpa definitiv de necesitatea purtării de ochelari sau lentile de contact. Este vorba de o intervenţie chirurgicală laser nedureroasă, care durează câteva minute și care este gratis.

Conform sondajelor realizate de echipa Universităţii de Medicină şi Farmacie „Victor Babeş” din Timişoara, populaţia locală care suferă de miopie sau astigmatism arată un interes ridicat pentru acest tip de servicii, care pot avea un impact semnificativ asupra calităţii vieţii. În alte regiuni ale lumii în care tehnologia Femto-Lasik este disponibilă, intervenţiile chirurgicale sunt realizate pentru tarife consistente (între 1.100 şi 4.200 de euro, în funcţie de regiune). În Timişoara, la Clinica de Oftalmologie a Spitalului Clinic Municipal de Urgenţă Timişoara, populaţia poate beneficia de aceste servicii gratuit.

Timişoara dispune de cele mai moderne tehnologii medicale destinate corectării chirurgicale a viciilor de refracţie. Investiţiile în valoare de aproximativ 1 milion de euro au fost realizate de către Universitatea de Medicină şi Farmacie „Victor Babeş” din Timişoara cu finanţare nerambursabilă.

Echipamentele medicale constând în topograf ocular, laser cu femtosecunde şi laser excimer sunt instalate în incinta Clinicii de Oftalmologie din cadrul Spitalului Clinic Municipal de Urgenţă Timişoara. Alături de personalul Clinicii de Oftalmologie, echipa universităţii oferă populaţiei din regiune servicii gratuite de diagnosticare a viciilor de refracţie şi de corectare chirurgicală a acestora.

Chirurgia refractivă permite însă corectarea permanentă a viciilor de refracţie prin mici modificări aduse la nivelul corneei. Cu ajutorul tomografului, echipa medicală cartografiază globul ocular şi stabileşte planul de intervenţie cu precizie de nivelul micronilor. Intervenţia chirurgicală se realizează exclusiv cu ajutorul tehnologiei laser, fiind extrem de sigură, nedureroasă şi rapidă. În aproximativ 20 de secunde laserul realizează mici corecţii la nivel de cornee, respectând cu stricteţe planul de intervenţie. Nu este necesară internarea.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari