Big Brother în ambulanțe! Cine poate vedea ce se filmează

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a declarat că toate ambulanţele, atât de la SMURD, cât şi la serviciile de ambulanţă, sunt dotate cu camere de supraveghere.

Decizia de a dota ambulanțele cu camere de supraveghere a fost luată atât pentru protecția pacientului, dar și a personalului.

”Camera nu este îndreptată spre faţa pacientului, camera este în spatele pacientului. Poate că, în majoritatea cazurilor, nici nu poţi să identifici faţa pacientului. O să ştii de caz, la ce oră a fost tot şi ce s-a întâmplat în maşină. Am avut, de exemplu, agresiuni în interiorul ambulanţei. Dacă ai o asistentă şi pacientul, şi asistenta este agresată, este lovită, se întâmplă ceva, nu aveai decât cuvântul unuia împotriva celuilalt. Acum, ai un sistem prin care poţi proba ce s-a întâmplat acolo”, a explicat şeful DSU, Raed Arafat.

Cu ajutorul acestor camere de supraveghere se vor proba posibilile agresiuni, iar procedurile vor fi aplicate cu mai multă corectitudine.

„Poate că sunt unii colegi deranjaţi că, de acum, în ambulanţă o să vedem ce se întâmplă – nu noi, directorul lor medical o să vadă ce se întâmplă. Poate, unora nu le convine acest lucru. Eu spun că asta va participa, măcar cu câteva procente, la creşterea calităţii şi siguranţei, inclusiv a pacientului, dar şi la creşterea modului, a corectitudinii în care se aplică procedurile şi protocoalele pe care le solicităm să fie aplicate în faza prespitalicească”, a declarat Raed Arafat, potrivit AGERPRES.

Raed Arafat a menţionat că legislaţia permite astfel de înregistrări, atât timp cât imaginile au un traseu și un regulament care nu permite să fie exploatate incorect.

- Articolul continua mai jos-

„Accesul la aceste imagini nu-l are oricine. O procedură urmează să fie transmisă. Aceste imagini, în mod normal, e cineva care răspunde de ele. Accesul la ele trebuie să fie făcut într-un anumit cadru restricţionat, ele nu sunt destinate publicităţii, nu sunt destinate să le publici ‘uite ce s-a întâmplat’. Poate, în unele situaţii, să fie folosite, într-adevăr, ca o probă în favoarea personalului sau, poate, chiar şi în favoarea pacientului”, a mai spus Arafat.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari