Spitalele din București închid secții ATI și limitează accesul la pacienți. Află care e programul de vizite la cele mai importante spitale din Capitală

În Capitală, Spitalul „Marie Curie”, Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila”, Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti și Spitalul de Copii „Grigore Alexandrescu”, au limitat vizitele aparţinătorilor în urma creşterii numărului de cazuri de gripă.

Spitalele din București închid secții ATI și limitează accesul la pacienți

Medicii anunță populația că secțiile cu pacienți cronici, mai ales, trebuie să fie bine securizate de pericolul infecțiilor sezoniere.

„Şi noi am limitat vizitele. Avem secţii de pacienţi cronici unde nu este bine ca vizitatorii cu gripă să intre. Este vorba de secţiile de cardiologie, nefrologie, oncologie”, a precizat prof. univ. dr. Mihaela Bălgrădean, şeful Secţiei de Nefrologie Spitalul „Marie Curie” pentru Agerpres.

Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila” a anunţat, pe pagina de Facebook, că în contextul creşterii îngrijorătoare a cazurilor de infecţii respiratorii severe s-a decis închiderea Secției de terapie intensivă pentru vizitatori și limitarea accesului vizitatorilor în celelalte secţii.

- Articolul continua mai jos-

Conducerea Spitalului Militar Central a decis următoarele reguli de prevenire a infecţiilor respiratorii:

  • accesul unui singur vizitator la un pacient, într-un interval de timp care să nu depăşească zece minute
  • perioadele de vizită a aparţinătorilor – în intervalul orar 16,00 – 18,00 (de luni până vineri) sau 10,30 – 12,30 şi 16,00 – 18,00 (sâmbăta, duminica şi sărbători legale);
  • informaţii despre pacient (stare de sănătate, evoluţie, diagnostic, plan de investigaţii, tratament etc.), pot fi furnizate de medicul curant, în intervalul orar 13,00 – 14,00;
  • accesul vizitatorilor va fi permis numai cu echipament de protecţie individual, care constă în halat, mască de protecţie şi botoşi”, informează unitatea medicală.

Alte articole:

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari