O infirmieră a ajuns să câștige după 32 de ani muncă mai puțin decât o infirmieră debutantă

Salariul unei infirmiere cu o vechime de 32 de ani mai mic cu 52% decât o colegă de a ei, debutantă. Fluturașii de salariu al celor două au fost făcute publice de medicul Dan Grigorescu, șeful Secției de Chirurgie Plastică şi Reconstructivă de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Braşov.

Medicul Dan Grigorescu a publicat pe o rețea de socializare cele două fluturașe de salarii, salariul unei infirmiere cu o vechime de 32 de ani de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Brașov cu 32 de ani vechime și o infirmieră debutantă din Spitalul Municipal Săcele, județul Brașov.
”Fluturașul de salariu al infirmierei cu CEA MAI MARE vechime din SECȚIA CLINICĂ pe care o conduc (chirurgie plastică) dintr-un spital CLINIC JUDEȚEAN DE URGENȚĂ. Salariu de bază cu astronomică valoare de 2.148 lei! Alaturat e fluturasul unei infirmiere debutante cu VECHIME ZERO dintr-un COMPARTIMENT de medicină internă din spitalul MUNICIPAL Săcele, jud. Brașov, unde este înscrisă ca salariu de bază suma de 3.266 lei. Adică un salariu de bază cu 52% mai mare!”, menționează medicul Dan Grigorescu.
Medicul îi transmite ministrului Sănătății să ia măsurile necesare pentru ca astfel de inechități să fie stopate.
 
”Doamnă Ministru Sorina Pintea, e de înțeles că nu aveți nicio vină într-o asemenea situație. Dar aveți responsabilitatea de a curma astfel de inechități flagrante. Eu nu știu (și nici nu am nicio dorință să aflu) care sunt cauzele și cine sunt vinovații pentru apariția unei astfel de monstruozități. Însă dumneavoastră puteți afla, după cum vă este în putere să luați și măsurile necesare. Mă adresez dumneavoastră nu pentru a vă semnala un caz care poate fi doar unul izolat, ci pentru că am temerea că acesta se poate dovedi doar „vârful aisbergului” unei scăpări de sub control a fenomenului salarizării din spitale”, potrivit medicului Dan Grigorescu.
Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari