fbpx
Acasă Ştiri Medicale Interese private blochează construcția Institutului Oncologic Timișoara. Ministerul Sănătății a făcut plângere...

Interese private blochează construcția Institutului Oncologic Timișoara. Ministerul Sănătății a făcut plângere la parchet

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat că sunt interese private pentru ca Institutul Oncologic Timișoara să nu se construiască. Din acest motiv, Ministerul Sănătății a sesizat parchetul, vizată fiind Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Timiş.

Sorina Pintea a declarat că în ciuda fondurilor alocate prin hotărâre de guvern, în acest moment nu s-a realizat nici măcar achiziția pentru studiul de fezabilitate.

“S-au acordat bani în ultimii patru ani, prin hotărâre de guvern pentru Institutul Oncologic Timișoara. Din păcate, nici procedurile de achiziţie nu au fost finalizate. Am trimis corpul de control să verifice anumite aspecte. Concluzia este că a fost rea-voinţă, nepricepere sau şi una şi alta. Pentru că îmi dau seama, şi îmi asum ceea ce spun, că au fost interese ca Institutul Oncologic Timișoara să nu se construiască. Nu cred că a fost interesul celor din comisie (a DSP, n.r.) să existe un spital de stat care să preia pacienţii oncologici”, “, a susţinut Ministrul Sănătății, potrivit AGERPRES.

Articolul continua mai jos

Ministerul Sănătății a făcut sesizare la parchet, iar conducerea DSP Timiș a fost schimbată. Proiectul Institutului de Oncologie Timișoara continuă. Ulterior aprobării bugetului se va demara și procedura de achiziție a studiului de fezabilitate.

“Iar pentru cei care au găsit tot felul de motive ca să nu-l facă, am pregătit un set de sancţiuni.  Ministerul Sănătăţii a făcut o sesizare parchetului. Atâta vreme cât există o plângere penală, vom aştepta să vedem ce spune parchetul. Pe de altă parte, pe zona administrativă am luat nişte măsuri. Am şi schimbat conducerea DSP Timiş, este una interimară, pe care o vom evalua, va urma un concurs”, a spus ministrul.

Construcția Spitalului Oncologic a fost demarată de Ministrul Sănătății Ion Bazac în 2009. Institutul trebuie să deservească toată zona de vest a țării, respectiv județele Arad, Caraş-Severin, Hunedoara şi Timiş.

Citeste si

Urmăreşte ultimele ştiri medicale pe Youtube şi Facebook

15,928FaniÎmi place
634AbonațiAbonați-vă

SFATUL MEDICULUI Infecția cu virus hepatitic. Riscuri, prevenție, diagnosticare și tratament

Primeşte la prima oră a zilei cele mai noi ştiri din domeniul medical direct pe email!

Un serviciu oferit de către Feedburner.
Politica de confidenţialitate - https://policies.google.com/privacy

Cele mai citite

ULTIMELE ARTICOLE

Recomandări ZM

Scleroza multiplă – cauze, simptome, tratament

Scleroza multiplă (SM) afectează nervii din creier şi măduva spinării (cunoscută, de asemenea, ca...

Moartea cerebrală – ce trebuie să știi despre ea

Ce este MOARTEA CEREBRALĂ? Este ea moarte... reală sau este vorba despre cu totul...

Bolile stilului de viață. Prof. dr. Nicolae Hâncu: „Omul mai degrabă ia medicamente decât să se mişte, decât să fie atent la ce mănâncă”

Bolile stilului de viață explicate de catre Prof. dr. Nicolae Hâncu. Epidemia mondială de obezitate...

Arteriopatia cronică obliterantă – cauze, simptome și tratament

Arteriopatia obliterantă a membrelor inferioare este o boală a sistemului circulator, prin care datorită...

Cefaleea – Durere de cap sau migrenă?

Durerea de cap și migrena sunt amândouă cunoscute sub denumirea comună de cefalee. Dacă nu...

Infecțiile tractului urinar te pot ucide

Între infecțiile tractului urinar cu cea mai mare rată de diagnostic, la femei, regăsim...