fbpx

La trei ani după Colectiv, Centru de mari arși la Timișoara

Centrul de mari arși de la Timișoara ar urma să se deschidă în mai, pentru că în acest moment mai are doar de primit aparatură de la Ministerul Sănătății. Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, recunoaște că România este deficitară în ceea ce privește numărul de paturi destinate marilor arși.

“Am discutat cu managerul spitalului şi cu şeful secţiei de chirurgie plastică şi am convenit ca atunci când se va face livrarea acestor aparate, spitalul să contribuie cu ceea ce lipseşte, chestiuni minore, pe care le are, astfel încât în luna mai să putem aproba o linie de gardă pentru marii arşi şi să dăm drumul centrului, aşa cum trebuie”, a afirmat ministrul Sorina Pintea, potrivit AGERPRES.

Pentru dotarea Centrului de Mari Arși au fost organizate deja două licitații pentru a acoperi cea mai mare parte din cele 94 de poziții cuprinse în necesarul de dotare.

”În cursul lunii februarie estimăm a fi semnat contractul de livrare, iar termenul de livrare este de maximum trei luni de la semnarea contractului. În opinia mea, când s-a făcut necesarul pentru Centrul de Mari Arşi s-a trecut absolut tot, inclusiv scaune, pense, lucruri pe care Spitalul Judeţean Timişoara deja le are. Din punctul meu de vedere nu cred că mai este necesar să mai aşteptăm finalul celei de-a treia licitaţii şi să nu dăm drumul Centrului de Mari Arşi”, a explicat Sorina Pintea.

- Articolul continua mai jos-

La fel de avansat este și Centrul de Mari Arși de la Iași, unde există deja infrastructura și urmează să fie dotat de Ministerul Sănătății.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari

Cele mai citite articole în ultima săptămână