fbpx

Record în Vaslui: 1168 de cazuri de infecții respiratorii, într-o săptămână! Află grupele de vârstă cu risc crescut

La nivelul județului Vaslui au fost înregistrate 1168 de cazuri de infecții respiratorii în perioada 7-13 ianuarie, potrivit Direcției de Sănătate Publică Vaslui.

Cel mai multe cazuri de infecții respiratorii au fost înregistrate pentru categoria de vârstă 15-49 de ani, 262 de îmbolnăviri. Urmează copiii între 2-4 ani cu 239 de cazuri.

Direcția de Sănătate Publică Vaslui a făcut o serie de recomandări pentru spitalele din județ, ca urmare a detecției virusurilor gripale pe teritoriul Moldovei.

“Printre măsurile solicitate se numără: restricţionarea sau interzicerea accesului vizitatorilor în sectoarele cu risc, interzicerea accesului vizitatorilor care prezintă simptomatologie respiratorie, efectuarea la intrarea în serviciu, zilnic, a triajului epidemiologic a personalului în fiecare secţie sau compartiment şi efectuarea triajului epidemiologic al pacienţilor la internare pentru evitarea constituirii unor situaţii de risc epidemiologic. Angajaţii depistaţi cu simptomatologie respiratorie vor fi scoşi temporar din sectorul de activitate. De asemenea, se recomandă vaccinarea personalului nevaccinat până în prezent”, a a declarat pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al DSP Vaslui, Mihaela Topliceanu.

- Articolul continua mai jos-

În funcţie de compania producătoare şi farmaciile de unde îl achiziţionaţi preţul unui vaccin antigripal poate fi între 20 şi 56 lei. Vaccinul antigripal se eliberează numai pe bază de prescripţie medicală.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari

Cele mai citite articole în ultima săptămână