Sorina Pintea – Scădere spectaculoasă a cazurilor de rujeolă datorită campaniilor de vaccinare

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat că  numărul cazurilor de rujeolă au înregistat o scădere „spectaculoasă” la începutul acestui an. Potrivit ministrului, această situație este reszultatul campaniilor de informare şi de promovare a vaccinării.

„În săptămâna din 12 ianuarie 2018 au fost înregistrate 116 cazuri de rujeolă. În 29 iunie 2018 – 142 de cazuri de rujeolă şi ultimele două decese. În săptămâna 12 octombrie 2018 – 16 cazuri. În săptămâna 11 ianuarie 2019 au fost 36 de cazuri. Vă spun că această scădere spectaculoasă se datorează campaniilor de informare şi de promovare a vaccinării”, a declarat Sorina Pintea, potrivit AGERPRES.

Se va putea afirmă că în România a dispărut epidemia de rujeolă doar în momentul în care vor fi patru săptămâni de raportare zero, explică președintele Societăţii Române de Microbiologie, Alexandru Rafila.

„Vom scăpa de epidemia de rujeolă după ce vom avea mai multe săptămâni consecutive raportare zero. Numărul acestor săptămâni trebuie să depăşească durata maximă de incubaţie a rujeolei, adică să fie patru săptămâni consecutive cu raportare zero. Atunci putem spune că am scăpat de epidemia de rujeolă, dar, (…) dacă există o populaţie care se acumulează, care nu a fost vaccinată, şi nu a trecut prin boală, atunci este posibilă reapariţia îmbolnăvirilor”, a precizat Rafila.

- Articolul continua mai jos-

 

 

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari