Ministrul Sănătății – Nu putem vorbi de o epidemie de gripă, nu sunt spitale în carantină

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, declară că în acest moment nu se poate vorbi despre o epidemie de gripă, ci de o circulație mai intensă a virusului gripal.

„Nu putem vorbi despre o epidemie de gripă în acest moment, este vorba despre o circulaţie mai intensă a virusului gripal. E adevărat că spitalele sunt luate cu asalt în acest moment, dar fiecare are posibilitatea să limiteze vizitele în spital în această perioadă. Nu mi s-a adus la cunoştinţă ca vreun spital să fi intrat în carantină”, a declarat, marţi, Sorina Pintea, potrivit AGERPRES.

Ministrul Sănătății a declarat că există o îngrijorare privind decesul unor persoane tinere fără antecedente de sănătate, dar și nevaccinate.

În acest context, Ministerul Sănătăţii reaminteşte populaţiei că vaccinarea este cea mai sigură şi eficientă metodă de prevenire a îmbolnăvirilor prin gripă şi recomandă populației să se vaccineze.

Până la data de 06.01.2019 au fost vaccinate antigripal 1.203.057 persoane din grupele la risc, cu vaccin asigurat gratuit de către Ministerul Sănătății în cadrul campaniei de vaccinare a persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire.

- Articolul continua mai jos-

Anul acesta Ministerul Sănătății a achiziționat 1 300 000 doze de vaccin gripal pentru campania de vaccinare antigripală.

Ministerul Sănătății atrage atenția că, odată cu  începerea cursurilor în unitățile de învățământ numărul cazurilor de îmbolnăvire ar putea crește. O importanță majoră o reprezintă triajul efectuat de către cadrele didactice în clasă, la prima ora de curs,  pentru evitarea riscului apariției de focare în colectivități.

De asemenea, măsurile de igienă personală (spălarea cu apă şi săpun a mâinilor, folosirea batistelor  pentru strănut sau tuse, respectarea unui regim de viaţă sănătos – alimentaţie bazată pe legume şi fructe, odihnă şi mişcare) sunt esenţiale pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin afecţiuni respiratorii, şi in special prin gripa.

Medicația antigripală (antivirală) se administrează la indicația medicului

Care este preţul unui vaccin antigripal

În funcţie de compania producătoare şi farmaciile de unde îl achiziţionaţi preţul unui vaccin antigripal poate fi între 20 şi 56 lei. Vaccinul antigripal se eliberează numai pe bază de prescripţie medicală.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari