Protest la Vâlcea. Un copil cu pneumonie severă a fost tratat pentru roșu în gât

O fetiță de un an și opt luni, internată cu pneumonie severă la un spital din București, a fost tratată de medicii de la UPU Pediatrie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Vâlcea pentru roșu în gât.

Directorul Spitalului Județean Vâlcea, dr. Dan Ponoran, a anunțat că a fost demarată o anchetă internă în acest caz.

Conducerea unității din Vâlcea s-a autosesizat după ce 70 de persoane au protestat în fața spitalului, numulțumiți de serviciile medicale. Este al doilea caz din acest an în care medicii pediatrii sunt suspectați de malpraxis. Anterior, un copil de un an, internat o zi la Râmnicu Vâlcea a ajuns în comă la un spital din București.

Fetiţa de un an şi opt luni a ajuns prima dată pe 4 ianuarie la spitalul din municipiul reşedinţă, marţi seara ea fiind trimisă de urgenţă la Bucureşti cu pneumonie severă, unde a fost supusă unei intervenţii chirurgicale pentru introducerea unui tub de dren la unul dintre plămâni. Ea se afla internată la Terapie Intensivă, dar starea ei se pare că s-a îmbunătăţit.

- Articolul continua mai jos-

„Ieri era bine, că am fost la ea, iar acum ziceau că o vor aduce pe salon. A mâncat, dar nu ştiu ce să spun, că încă nu au adus-o. Asistentul le-a spus părinţilor că a fost bine. Acum, cu respiraţia nu ştiu cum o fi. Aşteptăm să vedem ce decid medicii”, a precizat bunica fetiţei, potrivit AGERPRES.

Asociația Victimelor Malpraxisului Medical anunță un nou protest, joi de la ora 14:30, în fața Prefecturii Vâlcea.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari