fbpx
Acasă Ştiri Medicale Consiliere privind contracepția și sarcina la Policlinica Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba...

Consiliere privind contracepția și sarcina la Policlinica Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia

Cuplurile sau persoanele singure pot beneficia de consiliere în ceea ce privește contracepția, sarcina sau bolile cu transmitere sexuală în cadrul cabinetului de planificare familială din Policlinica Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Alba Iulia.

Pacienţii pot fi primiţi la cabinet fără trimitere de la medicul de familie, fără programare.

În cadrul cabinetului de planificare familială din Alba Iulia, persoanele sau cuplurile sunt ajutate în a-şi alege metoda cea mai potrivită de contracepţie, sunt consiliate în ceea ce priveşte îngrijirea sănătăţii sexuale, dar şi planificarea, la momentul potrivit, a sarcinilor.

Planificarea familială consiliază cuplurile şi asupra pericolelor reprezentate de bolile cu transmitere sexuală, stabileşte diagnosticul, prescrie tratamentul şi lucrează în privinţa îmbunătăţirii calităţii vieţii, în general.

Articolul continua mai jos

De asemenea, alte obiective vizează utilizarea corectă a metodei contraceptive alese, evaluarea stării de sănătate în vederea utilizării metodei contraceptive alese, prevenirea cancerului de col uterin şi de sân, oferirea de educaţie pentru sănătatea sexuală şi a reproducerii. Se oferă consiliere înainte şi după avort, înainte şi în timpul perioadei de menopauză.

Nu în ultimul rând, se oferă şi consiliere pentru gravide. În cazul unui test de sarcină pozitiv, urmează o discuţie despre evoluţia sarcinii: alimentaţie, medicamente, îmbrăcăminte, sport, analize medicale, vaccinări, vitaminizări etc. Tot la cabinetul de planificare familială se eliberează certificate prenupţiale (prealabile căsătoriei).

În ceaa ce privește contracepția, în colaborare cu DGASPC, sunt oferite anticoncepţionale gratuite elevelor, studentelor şi persoanelor cu venituri reduse. Totodată, femeile pot opta pentru montarea de sterilete (la fel, în regim gratuit). De asemenea, anticoncepţionale (inclusiv preparate injectabile), prezervative şi pilula de a doua zi, pot fi achiziţionate, direct de la cabinet, la preţ de producător. Astfel, acestea sunt mult mai ieftine decât în farmacii, iar în acest an vor putea fi cumpărate, cel mai probabil, din luna februarie.

Pentru confidenţialitate există şi program după-masă (în cele mai multe cabinete din Policlinică se lucrează doar dimineaţa)

Programul de lucru:

dezinfectanti maini farmec

Luni 13-19
Marţi 13-19
Miercuri 8-14
Joi 13-19
Vineri 8-14

Echipa medicală este formată din Dr. Breazu Adina-Florina, medic specialist în planificare familială și As. Roşca Dorina, asistent medical planificare familială

Pentru mai multe informaţii ne puteţi găsi la: 0258/820825 Interior 320 sau 319 (până la ora 15)  sau 0744594036 – Dr. Breazu Adina-Florina, medic specialist planificare familială

Policlinica Spitalului se află pe strada Muşeţelului, la nr. 2, iar cabinetul de planificare familială la etajul 1, nr. 4.

Citeste si

Urmăreşte ultimele ştiri medicale pe Youtube şi Facebook

15,929FaniÎmi place
634AbonațiAbonați-vă

SFATUL MEDICULUI Infecția cu virus hepatitic. Riscuri, prevenție, diagnosticare și tratament

Primeşte la prima oră a zilei cele mai noi ştiri din domeniul medical direct pe email!

Un serviciu oferit de către Feedburner.
Politica de confidenţialitate - https://policies.google.com/privacy

Cele mai citite

ULTIMELE ARTICOLE

Recomandări ZM

Pneumotoraxul – simptomatologie

Pneumotoraxul spontan primitiv se referă la colapsul unuia sau ambilor plămâni, provocat de pătrunderea...

Spondilita anchilozantă, factorii genetici sunt vinovați

Puțin cunoscută și greu de diagnosticat, spondilita anchilozantă este adesea confundată cu alte afecțiuni...

Din ce cauză apare sindromul Down? Simptomele și semnele sindromului Down

Ce este sindromul Down? Sindromul Down este cea mai frecventă și cea mai bine...

Virusul Epstein-Barr – simptome și tratament

Virusul Epstein-Barr (EBV) este un virus al grupului herpetic. Infecția cu acest virus poate...

Cataracta – simptome și tratament

Cataracta este principala cauză de pierdere a vederii la adulţii cu vârstă de peste...

Accident vascular cerebral (AVC) – Simptome, tratament și recuperare

Accident vascular cerebral (AVC) - Definiție și clasificare Accidentul vascular cerebral sau atacul cerebrovascular reprezintă...