fbpx
Acasă Ştiri Medicale Consiliere privind contracepția și sarcina la Policlinica Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba...

Consiliere privind contracepția și sarcina la Policlinica Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia

Cuplurile sau persoanele singure pot beneficia de consiliere în ceea ce privește contracepția, sarcina sau bolile cu transmitere sexuală în cadrul cabinetului de planificare familială din Policlinica Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Alba Iulia.

Pacienţii pot fi primiţi la cabinet fără trimitere de la medicul de familie, fără programare.

În cadrul cabinetului de planificare familială din Alba Iulia, persoanele sau cuplurile sunt ajutate în a-şi alege metoda cea mai potrivită de contracepţie, sunt consiliate în ceea ce priveşte îngrijirea sănătăţii sexuale, dar şi planificarea, la momentul potrivit, a sarcinilor.

Planificarea familială consiliază cuplurile şi asupra pericolelor reprezentate de bolile cu transmitere sexuală, stabileşte diagnosticul, prescrie tratamentul şi lucrează în privinţa îmbunătăţirii calităţii vieţii, în general.

Articolul continua mai jos

De asemenea, alte obiective vizează utilizarea corectă a metodei contraceptive alese, evaluarea stării de sănătate în vederea utilizării metodei contraceptive alese, prevenirea cancerului de col uterin şi de sân, oferirea de educaţie pentru sănătatea sexuală şi a reproducerii. Se oferă consiliere înainte şi după avort, înainte şi în timpul perioadei de menopauză.

Nu în ultimul rând, se oferă şi consiliere pentru gravide. În cazul unui test de sarcină pozitiv, urmează o discuţie despre evoluţia sarcinii: alimentaţie, medicamente, îmbrăcăminte, sport, analize medicale, vaccinări, vitaminizări etc. Tot la cabinetul de planificare familială se eliberează certificate prenupţiale (prealabile căsătoriei).

În ceaa ce privește contracepția, în colaborare cu DGASPC, sunt oferite anticoncepţionale gratuite elevelor, studentelor şi persoanelor cu venituri reduse. Totodată, femeile pot opta pentru montarea de sterilete (la fel, în regim gratuit). De asemenea, anticoncepţionale (inclusiv preparate injectabile), prezervative şi pilula de a doua zi, pot fi achiziţionate, direct de la cabinet, la preţ de producător. Astfel, acestea sunt mult mai ieftine decât în farmacii, iar în acest an vor putea fi cumpărate, cel mai probabil, din luna februarie.

Pentru confidenţialitate există şi program după-masă (în cele mai multe cabinete din Policlinică se lucrează doar dimineaţa)

Programul de lucru:

Luni 13-19
Marţi 13-19
Miercuri 8-14
Joi 13-19
Vineri 8-14

Echipa medicală este formată din Dr. Breazu Adina-Florina, medic specialist în planificare familială și As. Roşca Dorina, asistent medical planificare familială

Pentru mai multe informaţii ne puteţi găsi la: 0258/820825 Interior 320 sau 319 (până la ora 15)  sau 0744594036 – Dr. Breazu Adina-Florina, medic specialist planificare familială

Policlinica Spitalului se află pe strada Muşeţelului, la nr. 2, iar cabinetul de planificare familială la etajul 1, nr. 4.

Citeste si

Urmăreşte ultimele ştiri medicale pe Youtube şi Facebook

15,919FaniÎmi place
1,180AbonațiAbonați-vă

SFATUL MEDICULUI Infecția cu virus hepatitic. Riscuri, prevenție, diagnosticare și tratament

Cele mai citite

ULTIMELE ARTICOLE

Recomandări ZM

Diabetul zaharat de tip 1 – Ce este, simptome, complicații, tratament

Ce este Diabetul zaharat de tip 1? Diabetul zahar de tip 1...

10 informaţii despre tratamentul anticoagulant

Tratamentul anticoagulant este prescris pentru a preveni formarea de trombi (cheaguri de sânge)...

Hipotiroidismul – generalități, cauze, simptome, diagnostic, tratament

Cel puțin o dată , fiecare dintre noi a întâlnit măcar o persoană care...

Pneumonia, afecțiunea cu peste 30 de cauze de apariție

Pneumonia este o infecție respiratorie acută, care afectează alveolele plămânilor, cauzată de diverse organisme,...

Ce este hipertensiunea arterială

Ce este hipertensiunea arterială - Hipertensiunea arterială reprezintă o problemă majoră de sănătate publică...

Scleroza multiplă – boala cu o mie de fețe

Cea mai bună definiţie pentru scleroza multiplă spune multe despre impactul acestei afecţiuni aspura...