Cum ne îngrijim părul în anotimpul rece

De obicei ne preocupă îngrijirea părului atunci când e cald afară. Când ne lăsăm părul să strălucească în soare și ne mândrim cu podoaba noastră capilară.

Iarna îl ascundem deseori sub căciuli sau în glugă. Îl strângem în coadă sau coc, astfel încât să nu ne încurce când ne punem fularul.Dar părul are nevoie de îngrijire și în anotimpul rece.
Gladele sudoripare (producătoare de transpirație) din pielea capului sunt active în continuare, iar cele care produc acea grăsime care acoperă firul de păr deasemenea.

Dacă ne ascundem părul sub căciulă, el se ”murdărește” mai repede, tocmai pentru că aceste glande își fac treaba.
De aceea avem sentimentul că părul ni se îngrașă mai mult. Și tot de aceea trebuie să-l curățăm cu produse cât mai blânde, dar eficiente.

Cum ne îngrijim părul în anotimpul rece – O rețetă pentru curățat părul în serile lungi de iarnă este următoarea:

Puneți într-un pahar un gălbenuș de ou și apoi completați cu o lingură de oțet de mere. Amestecați bine și întindeți cu o pensulă (ca aceea pentru vopsea de păr) sau chiar cu degetele pe toată lungimea părului, masând bine la rădăcină. Puneți peste păr o cască de baie și apoi înveliți capul cu un prosop.
Este momentul perfect pentru ceaiul călduț de mere (făcut din cojiuscate de mere) cu scorțișoară. Pe acesta îl beți în liniște, cu înghițituri mici. O cană mare de ceai neîndulcit. Aportul de lichide este foarte important și pentru păr în această perioadă. Trebuie să evităm deshidratarea părului.

- Articolul continua mai jos-

După 15 minute și una-două căni de ceai, spălăm părul cu apă caldă din abundență. Nu mai aveți nevoie de șampon, dar puteți da pe vârfuri cu un trop de ulei de jojoba pe post de balsam.
Măști pentru păr sănătos se pot face și cu ulei de măsline, cu maioneză, cu miere. Pentru scalp (pielea capului) se recomanda uleiul de rozmarin.

În cazul în care preferați totuși produsele industriale, alegeți șampoane blânde, din cele recomandate pentru utilizare frecventă, pentru că iarna folosim mai des aparate cu aer cald pentru uscarea părului (pentru că nu prea găsim căldură în natură) și acesta traumatizează părul.
Spălați-vă pe cap la fel de des ca și vara. Nu există nici un motiv să rărim ritmul de curățare cu care părul nostru este obișnuit.Dacă obișnuiți să vă vopsiți, făceți-o chiar mai des decât vara. Culoarea devine mai repede ternă, pentru că părul este mai deshidratat. Rădăcinile nevopsite contribuie la aplatizarea coafurii și, dacă vara un păr aranjat cu o studiată neglijență este chiar cool, iar vârfurile hiperdecolorate de soare dau un aspect în degrade, iarna toate acestea arată doar un tablou de păr neîngrijit.

Nu răcim mai des iarna dacă ne spălăm părul mai des, ci doar dacă ieșim afară, în frig, cu părul incomplet uscat.
Căciula (curată) nu ne murdărește părul, ci părul ținut sub căciulă acumulează transpirație, uleiuri naturale care nu se mai evaporă și/sau degradează sub acțiunea vântului și a soarelui.

Mâncați cât mai multe legume ca să asigurați vitaminele necesare părului și beți corect apă, pentru a evita deshidratarea părului.

Alte articole:

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari