Laborator de Rezonanță Magnetică la SCJU Constanța

În cadrul Clinicii de Radiologie și Imagistică Medicală din cadrul Spitalului Clinic de Urgență Constanța a fost inaugurat Laboratorul de Rezonanță Magnetică Nucleară.

Echipamentele au fost achizitionate de către Ministerul Sănătății, cu finanțare din partea Băncii Internaționale pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BIRD).

După semnarea documentelor, conducerea SCJU a și demarat procedurile necesare pregătirii spațiului în care urmau să fie amplasate echipamentele. Acesta se află în imediata apropiere a Unității Primiri Urgențe, în cadrul Laboratorului de Radiologie si Imagistică Medicală. Valoarea lucrărilor se ridică  la 580.000 lei fără TVA.

Aparatul de Rezonanţă Magnetică are 1,5 tesla și este  dotat cu toate antenele și softurile necesare astfel încât să poată asigura abordarea întregii game de examinări RMN ( inclusiv rmn de sân, de cord, tractografie, spectroscopie).

- Articolul continua mai jos-

Managerul SCJU, Cătălin Grasa, a afirmat că aparatul de Rezonanță Magnetică este un prim pas concret pentru reconstituirea Clinicii de Imagistică şi Radiologie din cadrul unităţii medicale.

„Începând de astăzi în incinta spitalului funcţionează aparatul nostru de RMN, un echipament modern, fiabil 1,5 Tesla şi sistemul informatic PACS care este o bază de date şi de stocare virtuală a informaţiilor digitale de imagistică. Acestea pot fi consultate prin reţeaua internă de toate departamentele medicale din unitate. Până la sfârşitul acestei luni vom avea şi avizul CNCAN pentru a pune în exploatare şi noul computer tomograf, mamograful şi aparatul de radiologie de la ambulatoriul de specialitate nr. 2 Constanţa. Acesta este primul pas pentru reconstituirea Clinicii de Imagistică şi Radiologie a SCJU” – a declarat managerul Cătălin Grasa, pentru AGERPRES.

Echipamentul a cărui valoare depășește 700.000 euro, a fost produs de General Electric și are o garanție de 24 de luni. Sistemul de arhivare și comunicare PACS(Picture Archiving and Communication System) se află amplasat  într-un cabinet dedicat. Aparatura valorează aproximativ 65.000 euro și permite stocarea, recuperarea, prezentarea și partajarea imaginilor radiologice, CT, RMN, mamografice și echografice.

Citește și:

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari