fbpx
Acasă Ştiri Medicale Aparatură de ultimă generaţie în Clinica de Oftalmogie din cadrul Spitalului Universitar...

Aparatură de ultimă generaţie în Clinica de Oftalmogie din cadrul Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti

Peste 10.000 de pacienţi au fost diagnosticaţi şi trataţi în anul 2018 în Clinica de Oftalmologie din cadrul Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti. S-au făcut peste 2.000 de intervenţii chirurgicale ale polului anterior si posterior, printre care: chirurgia cataractei, glaucomului, strabismului sau chirurgia dezlipirii de retină.

“În Clinica de Oftalmologie din cadrul Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti există echipamente medicale de top, comparabile cu cele din centrele europene de prestigiu, cu ajutorul cărora medicii noştri pot realiza intervenţii dintre cele mai complicate”, a declarat dr.Adriana Nica, managerul SUUB.

În Clinica de Oftalmologie există câteva aparate care sunt printre cele mai noi la nivel naţional.

Este vorba despre: OCULAR RESPONSE ANALYSER, acesta fiind singurul instrument din lume capabil să măsoare histerezisul cornean (CH). factorul de rezistenţă corneană (CRF), indicatori ai proprietăţilor biomecanice ale corneei, KERATOMETRU 5 M, care realizează topografie corneeană. Acest aparat măsoară, totodată disfuncţia glandelor meibomius, măsoară timpul de rupere al filmului lacrimal- noninvaziv, măsoară roseaţa oculară legată de vascularizaţia corneei, realizează imagini live ale permeabilităţii canalelor nazolacrimale şi realizează imagini live la coloraţia cu fluoresceină a polului anterior.

MICROSCOPUL CONFOCAL reprezintă şi el o noutate, permiţând vizualizarea întregii structuri a corneei, cu prezentarea structurilor în vivo, un fel de examen histologic “live”. Totodată, în cadrul Clinicii de Oftalmologie de la SUUB există APARATUL CROSSLINKING AVEDRO cu care se pot realiza intervenţii pentru keratoconus şi alte afecţiuni ale polului anterior şi TEAR LAB, care reprezintă o inovaţie în diagnosticul alterărilor filmului lacrimal, masurând osmolaritatea acestuia.

“În cadrul Centrului de Diagnostic şi Tratament al Polului Anterior diagnosticăm şi tratăm sindromul de ochi uscat, keratitele şi ulcerele corneene care reprezintă un subiect de interes şi o patologie frecventă în România. Tot o noutate sunt: diagnosticul şi tratamentul degenerescenţelor şi distrofiilor corneene, ortokeratologia (tratament de remodelare corneeană noninvazivă). În clinică ne ocupăm şi de diagnosticul şi tratamentul keratoconusului, diagnosticul şi tratamentul afecţiunilor sclerei, diagnosticul şi tratamentul afecţiunilor conjunctivei şi nu în ultimul rând diagnosticul şi tratamentul tumorilor suprafeţei oculare, pregătind în viitor şi o echipă de transplant de ţesuturi ocular”, a declarat prof. Dr. Liliana Voinea, şeful de la Clinica de Oftalmologie din cadrul Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti.

Citește și:

 

Urmăreşte ultimele ştiri medicale pe Youtube şi Facebook

12,906FaniÎmi place
139AbonațiAbonați-vă

SFATUL MEDICULUI Prof.Univ. Dr. Benedek Imre - Cum păstrăm inima sănătoasă?

Primeşte la prima oră a zilei cele mai noi ştiri din domeniul medical direct pe email!

Un serviciu oferit de către Feedburner.
Politica de confidenţialitate - https://policies.google.com/privacy

Cele mai citite

ULTIMELE ARTICOLE

Recomandări ZM

Scleroza multiplă – boala cu o mie de fețe

Cea mai bună definiţie pentru scleroza multiplă spune multe despre impactul acestei afecţiuni aspura...

Neuropatia diabetică, complicație periculoasă a diabetului zaharat

Neuropatia diabetică - Atenție la pierderea sensibilității la atingere la nivelul picioarelor! În mod normal, distrucția...

Infiltrații intraarticulare cu acid hialuronic

Infiltrații intraarticulare cu acid hialuronic - ce trebuie să știi. Despre această tehnică medicală...

Bronhopneumopatia obstructivă cronică – conduita terapeutică nemedicamentoasă

Bronhopneumopatia obstructivă cronică (BPOC) reprezintă un grup de boli care include bronșita cronică și...

Poliartrita reumatoidă, cauze,simptome și diagnostic

Poliartrita reumatoidă este, fără doar și poate, una dintre cele mai invalidante afecțiuni existente....

Hemodializa şi fistula arteriovenoasă

Insuficienţa renală cronică presupune schimbări majore în viaţa pacienţilor şi întreaga lor existenţă se...