Medicii pot să se pensioneze la cerere la vârsta de 67 de ani

Președintele Klaus Iohannis a promulgat, joi, legea privind reforma în domeniul sănătăţii, în sensul stabilirii posibilităţii ca medicii să se pensioneze la cerere, la vârsta de 67 de ani, informează Administrația Prezidențială.

Proiectul pentru promulgarea Legii pentru modificarea Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății a fost adoptat pe 28 noiembrie de către Camera Deputaților, for decizional.

Au fost exprimate 168 de voturi „pentru”, 36 împotrivă, 42 de abțineri și un deputat nu a votat.

Proiectul prevede modificarea articolului 185 din Legea menționată astfel: „(13) Medicii, indiferent de sex, care împlinesc vârsta de 67 de ani după dobândirea funcţiei de conducere şi care fac parte din comitetul director al spitalului public sau exercită funcţia de şef de secţie, şef de laborator ori şef de serviciu medical, vor fi pensionaţi conform legii. Medicii în vârstă de 67 de ani nu pot participa la concurs. Nu pot fi numiţi în niciuna dintre funcţiile de conducere care fac parte din comitetul director al spitalului public sau de şef de secţie, şef de laborator ori şef de serviciu medical.”

- Articolul continua mai jos-

Totodată, inițiativa a modificat și articolul 391, alineatul (1) din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății: „Medicii pot să se pensioneze la cerere, la vârsta de 67 de ani, indiferent de sex. Cererea privind menţinerea în activitate până la împlinirea vârstei de 67 de ani se depune, de către medic, la unitatea angajatoare, cu cel puţin 3 luni înaintea împlinirii vârstei standard de pensionare prevăzute de Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, cu modificările şi completările ulterioare”.

Pe 10 octombrie, Senatul a adoptat, ca prim for sesizat iniţiativa legislativă.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari