Peste 500 de persoane au ajuns de Crăciun la camera de gardă a Spitalului Universitar

Un număr de 565 de persoane s-au prezentat la Camera de gardă a Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti în primele două zile de Crăciun.

Cei mai mulți dintre oamenii care s-au prezentat în aceste două zile la Unitatea de Primiri Urgenţe au fost vârstnici cu afecţiuni respiratorii sau cardiace.

„Numărul persoanelor care s-au prezentat cu afecţiuni digestive în Unitatea de Primiri Urgenţe a fost mai mic acum faţă de anii trecuţi. Este un semn că oamenii au început să înţeleagă faptul că excesele alimentare le dăunează”, a declarat medicul Mihaela Dorobanţu, medic de gardă la UPU.

La Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti sunt 49 de linii de gardă. Dintre aceștia, patru linii de medicină de urgenţă care pot acorda 24 de ore din 24 asistenţă medicală.

- Articolul continua mai jos-

Din totalul de prezentări la UPU în primele două zile de Crăciun, 90 de persoane au necesitat internare în spital şi îngrijiri medicale avansate.

Numărul de pacienţi ce se prezintă la camera de gardă a Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti este în creştere, aici fiind transferate şi tratate cazuri complexe din unităţi spitaliceşti din întreaga ţară.

De la începutul anului şi până în prezent la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti s-au prezentat 132.768 de persoane.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari