Se reiau internările la maternitatea Giulești. Toți angajații din spitale vor trebui să își facă analize

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a anunţat că internările în Maternitatea Giulești vor fi reluate vineri. Potrivit acesteia, rezultatele preliminare ale investigaţiilor arată că „nu sunt probleme”.

Vă reamintim, internările la maternitatea Giulești au fost suspendate după ce 45 de nou-născuți au fost depistați cu stafilococ.

Direcția de Sănătate Publică a aplicat amenzi în valoare totală de 10.000 de lei pentru Maternitatea Giulești și pentru nouă angajați.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a anunţat că va propune o hotărâre de Guvern care specifică numărul şi tipurile de analize ce trebuie efectuate personalului din spital sau celor care se angajează în unităţile sanitare.

- Articolul continua mai jos-

„Noi vom propune o hotărâre de Guvern, care este un act subsecvent Legii securităţii în muncă, ce specifică numărul şi tipurile de analize care trebuie efectuate personalului din spital sau personalului la angajare. Sunt analize standard pentru depistarea streptococului beta hemolitic, pentru HIV/SIDA, tuberculoză. Dar noi vom propune o situaţie astfel încât spitalele să poată să decidă pentru ce germeni vor preleva probe, câte, pentru că, în acest moment, pentru a putea depista stafilococul nu este obligatorie analiza”, a declarat Pintea, la Ministerul Sănătăţii, potrivit AGERPRES

Potrivit ministrului, evenimentele din ultima perioadă petrecute la Maternitatea Giuleşti şi la alte spitale au determinat autorităţile să regândească o serie de acte normative care sunt în vigoare de mai mult timp şi care se pare că nu mai corespund nevoilor actuale.

Citește și:

Relocarea Maternității Giulești – când și cum?

Maternitățile din București vor funcționa doar 11 luni pe an. Vezi de ce

Protocol pentru construirea unei noi clădiri unde va fi relocată maternitatea Bucur din Capitală

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari