Transplant de plămâni, realizat la Spitalul Clinic ”Sf. Maria”

Echipa medicală de la Spitalul Clinic ”Sf. Maria” a efectuat al patrulea transplant de plămâni din acest an. Starea pacientului este una bună.

Este vorba despre o femeie de 51 de ani din Iaşi, care se afla pe lista de aşteptare pentru un transplant de plămâni.

„Intervenţia chirurgicală a fost complicată, deoarece pacientei i s-a montat o pompă exterioară, pentru a-i fi asigurată circulaţia sanguină. Este o metodă pe care puţine spitale din Europa o folosesc. Femeia suferea de fibroză pulmonară, hipertensiune pulmonară şi avea şi emfizem pulmonar. După ce va parcurge toate etapele medicale, potrivit protocoalelor, şi va ajunge acasă, la Iaşi, pacienta va fi îngrijită chiar de mama primului beneficiar al transplantului de plămâni, Mugurel Amariei. El şi cel de-al doilea bărbat care au primit plămâni noi se simt excepţional, fac sport şi au luat în greutate peste 10 kg. Cel de-al treilea pacient se află acum în perioada de recuperare medicală postoperatorie”, potrivit unui comunicat remis AGERPRES.

Managerul spitalului, dr. Narcis Copcă, a declarat că starea pacientei este bună, ea se află într-o secţie specială de terapie intensivă, unde este monitorizată.

”Iată că la doi ani de când echipa noastră medicală a fost trimisă în penal şi în derizoriu de Cioloş şi Voiculescu, am realizat patru transplanturi de plămâni, doar într-un an. Asemenea operaţii dificile se fac în străinătate doar în centre medicale cu extrem de multă experienţă”, a spus managerul, citat în comunicat.

- Articolul continua mai jos-

Spitalul Clinic “Sfânta Maria”, premiat de Ziua Națională a Transplantului

Spitalul Clinic „Sfanta Maria”, singurul centru din România acreditat pentru realizarea transplantului pulmonar, a primit diploma de onoare în cadrul celei de-a 14-a ediții a Zilei Naționale a Transplantului din România.

Prof. Dr. Irinel Popescu, președinte de onoare al ROMTRANSPLANT, Asociația profesională a transplantologilor din România, împreună cu dr. Victor Zota, președintele Fundației pentru Transplant, au acordat spitalului această distincție pentru susținerea activității de transplant hepatic, dar în primul rând pentru inițierea programului de transplant pulmonar în România.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari