Control auditiv gratuit pentru nou-născuți

Începând din această lună, toţi copiii născuţi în maternităţile de stat din România beneficiază de control auditiv gratuit, realizat cu aparatură medicală modernă.

Ministerul Sănătăţii a extins programul de screening auditiv la nivel naţional, astfel că toți nou-născuții vor beneficia de control auditiv gratuit.

„După spitalele regionale şi alte proiecte importante cu finanţare de la Banca Mondială, am reuşit deblocarea acestui proiect. Screeningul auzului la nou născuţi este singura metodă prin care se poate depista activ hipoacuzia chiar din prima lună de viaţă. Pentru dezvoltarea sănătoasă a copilului este deosebit de important ca surditatea să fie depistată cât mai devreme în vederea asigurării în timp util a tratamentului adecvat. În luna octombrie, din banii pe care i-am obţinut la rectificare am extins programul de screening auditiv deja existent în 17 spitale, astfel încât în fiecare judeţ să se realizeze control auditiv gratuit. În luna următoare am început distribuirea echipamentelor, iar acum am început testarea gratuită a nou- născuţilor”, a declarat ministrul Sănătăţii, Sorina PINTEA.

Programul de screening auditiv al MS este implementat în 186 de maternităţi şi secţii de terapie intensivă ce îngrijesc nou-născuţi. Acestea au fost dotate cu 286 de echipamente de testare auditivă.

- Articolul continua mai jos-

Ministerul Sănătăţii a alocat pentru acest program un buget de 2.550.000 lei.

De asemenea, în perioada următoare, Ministerul Sănătăţii va demara o campanie de conştientizare şi informare a publicului şi cadrelor medicale privind necesitatea testării auzului la nou- născuţi.

161 de maternități vor fi dotate cu aparate pentru testarea auzului

Programul de screening auditiv pentru nou-născuți va fi extins

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari