Exerciții fizice pentru slăbit, de folos pentru o postură sănătoasă

Exerciții fizice pentru slăbit, de folos pentru o postură sănătoasă – În cazul persoanelor supraponderale, exerciţiile fizice ajută nu doar în lupta cu kilogramele în plus, ci şi în normalizarea lipidelor în sânge, în normalizarea tensiunii arteriale şi a nivelului glucozei în sânge, având un rol activ în prevenirea apariţiei problemelor cardiovasculare şi a diabetului de tip 2. Dar ele mai au încă un rol, asupra căruia ne-a atras atenția dna Corina Hinkov, specialist în podometrie, podologie și posturologie.

„Împreună cu un regim alimentar bazat pe alimente naturale şi pe porţii de dimensiuni medii, procesul de slăbire se poate desfăşura natural şi sănătos, cu rezultate excelente în timp. Dar, ceea ce este foarte important, din punctul de vedere al podologului și al posturologului, este faptul că aceste exerciții fizice ne ajută să ne regăsim postura naturală și corectă – la mers, atunci când stăm așezați la masa de lucru sau pur și simplu atunci când căutăm o poziție lejeră, relaxată. Exercițiile de această natură ne ajută din două puncte de vedere”, spune dna Corina Hinkov, specialist în podologie și posturologie.

„O dată pentru că, slăbind, ne schimbăm centrul de greutate și coloana recâștigă din poziția ei corectă, naturală. A doua oară pentru că nemaiavând aceeași sarcină de suportat, picioarele noastre se așază altfel pe sol, mersul poate fi îndreptat mai ușor și o serie de complicații ale oaselor și articulațiilor, generate de greutatea excedentară, dispar sau se ameliorează”.

4 seturi de exerciții fizice pentru slăbit, de folos pentru o postură sănătoasă

„Înainte de a începe să faci exerciţii fizice este recomandat să faci mişcări lente de încălzire timp de 5-10 minute – rotiri lente ale membrelor, întinderi uşoare, aplecări, care să te ajute să îţi pregăteşti corpul pentru efort fizic”, spune Corina Hinkov.

Citește și Fasceita plantară – ce este și cum o tratezi

- Articolul continua mai jos-

Exerciții fizice pentru slăbit și o postură sănătoasă #1 Mişcări ale braţelor

 

Depărtează picioarele dincolo de nivelul umerilor, menţinând genunchii flexaţi în poziţie de semi-genuflexiune. Încordează abdomenul şi ţine o mână în talie, ca să verifici permanent dacă poziţia ta e corectă. Încordează braţul şi ridică-l în laterală, până la nivelul umărului. Concentrează-te să menţii coloana dreaptă atunci când ridici braţul, pentru a izola corect muşchii. Dacă vrei să adaugi un plus de rezistenţă, poţi lucra cu o ganteră mică, de un kilogram. Execută lent 3 seturi a câte 10 repetări, alternativ cu fiecare mână.

Exerciții fizice pentru slăbit și o postură sănătoasă #2 Ridicări de picior

Este o variantă foarte sigură pentru genunchi, prin care îţi lucrezi muşchii piciorului. Dacă te concentrezi să încordezi atât coapsa, cât şi fesa, vei simţi cu adevărat cât de eficient este acest exerciţiu. Aşază-te pe laterală şi îndoaie genunchiul de pe sol într-o poziţie confortabilă – poți să îl păstrezi și întins, dacă ți-e comod. Sprijină capul pe braţul flexat şi menţine-ţi echilibrul cu ajutorul braţului de deasupra. Încordează abdomenul şi ridică lent piciorul de deasupra până la nivelul bazinului. Trebuie să fii atentă ca mişcarea să fie lentă şi controlată, să încordezi bine muşchii coapsei şi ai fesei şi să menţii genunchiul întins. Execută lent 3 seturi a câte 10 repetări pentru fiecare parte, făcând o scurtă pauză între seturi.

Citește și Masajul terapeutic pentru sportivi (și nu doar pentru ei)

Exerciții fizice pentru slăbit și o postură sănătoasă #3 Presă cu braţele

Aşază-te cu picioarele depărtate dincolo de nivelul umerilor şi îndoaie uşor genunchii, menţinând abdomenul încordat şi spatele drept. Întinde mâinile spre tavan şi îndoaie puţin mai mult genunchii, apoi trage coatele spre talie şi depărtează antebraţele de trunchi, ridicând uşor bazinul, fără să întinzi complet genunchii. Expiră pe coborâre şi inspiră pe ridicare. Execută lent şi controlat 4 seturi a câte 10 repetări, cu o scurtă pauză între seturi. Dacă vrei să adaugi un plus de rezistenţă, poţi executa acest exerciţiu cu gantere mici de 1 kilogram.

Exerciții fizice pentru slăbit și o postură sănătoasă #4. Dansează!

Dansul este o formă foarte plăcută şi eficientă prin care îţi poţi îmbunătăţi condiţia fizică şi poţi pierde kilograme, aşa că nu-ţi rămâne decât să-ţi alegi muzica preferată şi să execuţi câteva minute de dans în fiecare zi. Te va ajuta să te relaxezi şi să te binedispui şi, în plus, îţi va activa metabolismul şi te va ajuta să slăbeşti. Începe cu mişcări scurte şi dinamice, apoi poţi să te concentrezi asupra unui program mai complex de paşi şi elemente de dans. Te vei simţi liberă şi dezinhibată, iar nivelul tău de energie va fi la cote maxime!

Exerciții fizice pentru slăbit, de folos pentru o postură sănătoasă – concluzii

„E important să faci zilnic mişcare, măcar 45 de minute de efort fizic de intensitate moderată, pentru a-ţi activa metabolismul şi a menţine masa musculară pe durata unui program de slăbire pe termen lung. Exerciţiile trebuie să fie diverse şi sigure, pentru a evita accidentările. În plus, înainte de a începe un program de exerciţii fizice este foarte important să mergi la medic pentru un control al stării de sănătate”.

- Articolul continua mai jos-

 

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari