fbpx
Acasă Ştiri Medicale Sanitas solicită respectarea drepturilor salariale pentru angajații din sănătate

Sanitas solicită respectarea drepturilor salariale pentru angajații din sănătate

Federația Sanitas atenționează instituțiile guvernamentale că recentele discuții din spațiul public privind inițierea unui proiect de ordonanță care ar conduce la înghețarea salariilor la nivelul anului 2018 nu fac decât să realimenteze nemulțumirile deja existente printre angajații din sănătate.

“Atragem atenția că aplicarea neunitară, în 2018, a creșterilor salariale a nemulțumit angajații din sănătate și pe cei din asistență socială. Creșterile salariale diferențiate doar pentru o parte dintre angajații din sănătate a generat o stare de nemulțumire. S-au accentuat tensiunile interne cu consecința directă a afectării climatului profesional”, potrivit unui comunicat al Federației Sanitas.

Totodată, Federația Sanitas reaminteşte instituțiilor cu competențe în domeniul salarizării bugetare că Acordul încheiat în data de 05.06.2018, între reprezentanții Federației Sanitas și cei ai Guvernului României are încă puncte nesoluționate, ceea ce ridică semne grave de întrebare asupra intențiilor guvernamentale de a-și respecta semnătura.

În acest context, Federația Sanitas din România reiterează și pe această cale necesitatea organizării unei întâlniri, în regim de urgență, pentru clarificări privind continuarea aplicării, în anul 2019, a prevederilor legale privind salariile de bază și celelalte elemente ce compun veniturile pentru angajații din sănătate și asistență socială.

Articolul continua mai jos

“Organizația noastră exclude total varianta prorogării termenelor de aplicare a Legii 153/2018 și cere asumarea primului termen de creștere al salariilor de bază începând cu 1 ianuarie 2019. Solicităm totodată aplicarea imediată a prevederilor Regulamentului de sporuri, pentru toate categoriile de profesioniști, raportat la noile salarii de bază”, se mai arată în sursa citată.

Orice altfel de decizie guvernamentală, aflată în contradicție cu principiile enumerate mai sus, care ar putea afecta drepturile celor peste 100.000 de membri de sindicat din sistemul sanitar și de asistență socială îi va pune în situația de a folosi toate mijloacele de luptă sindicală pentru apărarea drepturilor legale ale acestora.

Citește și:

Citeste si

Urmăreşte ultimele ştiri medicale pe Youtube şi Facebook

15,919FaniÎmi place
1,170AbonațiAbonați-vă

SFATUL MEDICULUI Infecția cu virus hepatitic. Riscuri, prevenție, diagnosticare și tratament

Cele mai citite

ULTIMELE ARTICOLE

Recomandări ZM

Ce este  hepatita? Ce înseamnă viral?

Hepatita reprezintă inflamația ficatului. Inflamația are loc în urma distrugerii celulelor (hepatocite). Termenul viral...

Cancerul colorectal – Simptome, factori de risc, tratament

Cancerul colorectal definitie - Cancerul colorectal sau cancerul de colon reprezintă apariția unor celule...

Ecografia cu substanță de contrast – avantaje și aplicații în practica clinică

Ecografia cu substanta de contrast este o metoda de evaluare imagistică pentru multiple organe...

Cancerul cerebral – simptome, diagnostic, tratament

Indiferent dacă este benignă sau una malignă - în cancerul cerebral -, o tumoră...

Totul despre somn – Tulburări ale somnului

Totul despre somn - Somnul reprezintă o stare fiziologică de limitare a conștiinței. Conștiința...

Atacul de panică – simptome, diagnostic și tratament

Atacul de panică şi tulburarea de panică fac parte din grupul tulburărilor anxioase. Atacul...