fbpx

Sanitas solicită respectarea drepturilor salariale pentru angajații din sănătate

Federația Sanitas atenționează instituțiile guvernamentale că recentele discuții din spațiul public privind inițierea unui proiect de ordonanță care ar conduce la înghețarea salariilor la nivelul anului 2018 nu fac decât să realimenteze nemulțumirile deja existente printre angajații din sănătate.

“Atragem atenția că aplicarea neunitară, în 2018, a creșterilor salariale a nemulțumit angajații din sănătate și pe cei din asistență socială. Creșterile salariale diferențiate doar pentru o parte dintre angajații din sănătate a generat o stare de nemulțumire. S-au accentuat tensiunile interne cu consecința directă a afectării climatului profesional”, potrivit unui comunicat al Federației Sanitas.

Totodată, Federația Sanitas reaminteşte instituțiilor cu competențe în domeniul salarizării bugetare că Acordul încheiat în data de 05.06.2018, între reprezentanții Federației Sanitas și cei ai Guvernului României are încă puncte nesoluționate, ceea ce ridică semne grave de întrebare asupra intențiilor guvernamentale de a-și respecta semnătura.

În acest context, Federația Sanitas din România reiterează și pe această cale necesitatea organizării unei întâlniri, în regim de urgență, pentru clarificări privind continuarea aplicării, în anul 2019, a prevederilor legale privind salariile de bază și celelalte elemente ce compun veniturile pentru angajații din sănătate și asistență socială.

“Organizația noastră exclude total varianta prorogării termenelor de aplicare a Legii 153/2018 și cere asumarea primului termen de creștere al salariilor de bază începând cu 1 ianuarie 2019. Solicităm totodată aplicarea imediată a prevederilor Regulamentului de sporuri, pentru toate categoriile de profesioniști, raportat la noile salarii de bază”, se mai arată în sursa citată.

- Articolul continua mai jos-

Orice altfel de decizie guvernamentală, aflată în contradicție cu principiile enumerate mai sus, care ar putea afecta drepturile celor peste 100.000 de membri de sindicat din sistemul sanitar și de asistență socială îi va pune în situația de a folosi toate mijloacele de luptă sindicală pentru apărarea drepturilor legale ale acestora.

Citește și:

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari

Cele mai citite articole în ultima săptămână