Carne de porc cu efect… terapeutic. De ce să nu renunțăm la ea

Carne de porc cu efect terapeutic! Uite o veste bună! Mai ales că românul este mare mâncător de carne de porc, iar perioada Sărbătorilor de iarnă constituie apogeul. Aproape că nu există preparat culinar fără carne de porc.

Asta parcă în ciuda tututor celor care o incriminează și văd într-o porție de carne de porc “răul” care ne ridică colesterolul până la cer. Însă, Adrian Florea, specialist în medicină tradițională chineză (www.qitaky.ro), a explicat, pentru Ziar Medical, de ce nu ar trebui să renunțăm la preparatele din carne de porc și ce beneficii aduce ea organismului.

Friptura din carne de porc cu…efect terapeutic

„Persoanele care exclud carnea de porc din dietă vor avea deficienţe de zinc în organism. Evident, ca în privința oricărui lucru, nici carnea de porc nu trebuie consumată în exces pentru că, în acest caz, nu mai aduce niciun beneficiu organismului ci, din contro, îi face răr, pentru că mărește riscul apariției afecțiunilor cardiovasculare. Potrivit medicinei tradiționale chineze, orice preparat care conţine carne de porc contribuie la menţinerea funcţionării normale a stomacului, rinichilor şi splinei. De asemenea, constipaţia poate fi lecuită dacă beţi zeama în care aţi fiert 500 g de carne de porc. Să nu uităm că 15% din necesarul zilnic de fier al organismului se regăseşte într-o cantitate de 100 g de carne de porc”, explică Adrian Florea.

O rețetă din carne de porc întinerește pielea în mod miraculos

„O veche rețetă chinezească ne dezvăluie secretul faptului că asiaticii, în special femeile, au tenul atât de neted și frumos chiar și la vârste mai înaintate. Se iau 100 g de carne macră de porc şi 100 g de fructe de jojoba, fierte în apă timp de trei ore, pe foc mic. Din acest amestec mâncaţi zilnic, la prânz sau la cină până când consideraţi că pielea şi-a revenit şi a fost suficient rehidratată, Practic, ridurile dispar aproape în mod miraculos”, spune specialistul.

- Articolul continua mai jos-

Reduce edemele și elimină toxinele

“Nu este obligatoriu să consumați doar carne macră de porc. Puteți mânca, de exemplu, ficat de porc. Acesta are proprietatea de a ne tonifia sângele și ne îmbunătățește vederea. Un alt leac din medicina tradițională chineză, bazat pe carne de porc, este cel pentru combaterea durerilor abdominale. Fierbeţi jambon de porc în apă şi adăugaţi boia roşie. După ce beţi din această supă durerile dispar. La fel, rinichii de porc au proprietatea de a reduce edemele și de a calma crizele de lumbago. Untura de porc, de exemplu, hidratează și ajută la eliminarea toxinelor. ”, susţine Adrian Florea.

Se poate compara cu carnea de pui

O bucată de muşchiuleţ de porc fără grăsime, de 85 de grame, conţine 96 de calorii, 3 grame de grăsime din care 1 gram de grăsime saturată, 48 mg de colesterol, 18 grame de proteine, 6% fier, 45% tiamină, 30% niacină, 27% vitamina B6 şi 6% vitamina B12. De asemenea, carnea de porc mai conţine zinc şi seleniu.
Prin comparaţie, aceeaşi cantitate de piept de pui conţine 142 de calorii, 3 grame de grăsime din care 1 gram de grăsime saturată, 73 mg colesterol, 27 g de proteine, 5% fier, 4% tiamină, 59% niacină, 26% vitamina B6, 5% vitamina B12. carnea de pui conţine, de asemenea, seleniu.

Vezi și Prof. dr. Mencinicopschi ne explică ce alimente ne fac fericiți, ce boli pot ascunde poftele noastre și de ce nu este indicat să ținem diete

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari