fbpx
Acasă Sănătate şi Prevenţie Medicina Tradițională Chineză atribuie postului puteri miraculoase: Repară ADN-ul și distruge tumorile

Medicina Tradițională Chineză atribuie postului puteri miraculoase: Repară ADN-ul și distruge tumorile

Nu toată lumea poate ține post toate cele 40 de zile înainte de Crăciun însă, potrivit specialiștilor, și doar câteva zile sunt benefice organismului și reduc riscul de diabet, boli cardiovasculare si diabet. Pe de altă parte, nici exagerările nu sunt bune, durata maximă recomandată pentru postul negru fiind de doar tri zile.

Postul ajută pancreasul

“Posturile scurte au capacitatea de a echilibraz secreţia de insulină, ceea ce îi permite pancreasului să se mai relaxeze. De asemenea, stresul oxidativ se reduce, fapt ce generează o reparare a ADN-ului și reduce riscul apariției multor forme de cancer. Cine ține post o zi pe săptămână va fi mai sănătos și își va încetini îmbătrânirea organismului”, a declarat, pentru Ziar Medical, Adrian Florea, specialist în medicină tradiţională chineză (www.qitaky.ro).

Medicina tradițională chineză
Adrian Florea, specialist în medicină tradițională chineza

Împiedică dezvoltarea tumorilor

“Perioadele de post, indiferent dacă sunt din motive religioase sau constituie o alegeri a noastră aduc numai beneficii organismului. Practic, orice tip de structură nefiziologică este împiedicată să se formeze. Sau, dacă sunt deva formate, ele stagnează în dezvoltare, se micșorează sau chiar dispar, pentru că în perioadele de post ele rămân fără resurse, nu mai au din ce se hrăni. De asemenea, sistemul imunitar va fi mult îmbunătățit, pentru că energia pe care corpul o folosea înainte pentru a reuși să digere alimente grele, acum va fi direcționată către creșterea imunității. Postul ne reduce rata metabolic şi, astfel, vom avea o imunitate mai crescută”, spune Adrian Florea.

Cum combini gusturile

“Postul presupune să nu consume alimente de “dulce”- adică produse animale -, dar implică un meniu echilibrat. Potrivit principiilor medicinei tradiționale chineze, trebuie să mâncați alimente acre, amărui, dulci, picante şi sărate, în cantităţi echilibrate. Însă fără să exagerați, pentru că un abuz de alimente acre pot afecta splina sau favorizează apariția aftelor și stomatitelor. Nici alimentele amare, consumate în exces, nu vă fac bine și pot afecta rinichii, iar cele care conțin prea multă sare pot agrava eventualele probleme cardiovasculare”, susține specialistul în medicină tradițională chineză.

Depresivii și nevroticii să nu țină post

„Postul produce frustrări unor anumite categorii de persoane pentru că, în principiu, este exclusiv vegetariană. Depresivii și nevroticii, de exemplu, nu trebuie să țină post, pentru că psihicul lor este deja afectat, iar postul, prin restricțiile impuse, le poate accentua frustrările. Unii oameni pot dezvolta frustrări atât de mari pentru că se abţin de la unele alimente încât dau în depresie. De asemenea, posturile pot avea efecte negative şi pot determina apariţia bulimiei, în special la persoanele care au o părere proastă despre ele însele. Asta deoarece după perioada de restricţie, când sunt motivate să ţină post, acestea se năpustesc efectiv în mâncare, apoi se simt vinovate şi îşi autoinduc voma”, spune Adrian Florea.

Urmăreşte ultimele ştiri medicale pe Youtube şi Facebook

12,904FaniÎmi place
139AbonațiAbonați-vă

SFATUL MEDICULUI Prof.Univ. Dr. Benedek Imre - Cum păstrăm inima sănătoasă?

Primeşte la prima oră a zilei cele mai noi ştiri din domeniul medical direct pe email!

Un serviciu oferit de către Feedburner.
Politica de confidenţialitate - https://policies.google.com/privacy

Cele mai citite

ULTIMELE ARTICOLE

Recomandări ZM

Sinuzita – simptome, tratament și complicații

Sinuzita – simptome, tratament și complicații. SFATUL MEDICULUI prof. dr. Maria Beuran, medic primar...

Lipsa de fier în organism – ce boli provoacă și ce alimente o combat

Lipsa de fier (sau carența de fier) poate genera boli grave. Când nivelul fierului...

Boala de reflux gastroesofagian, ce este și cum se tratează

Boala de reflux gastroesofagian este, fără îndoială, cea mai frecventă boală întâlnită de gastroenterolog....

Albirea prematură a părului este un semn de longevitate

Cercetătorii spanioli au descoperit că albirea prematură a părului este un semn de longevitate....

Pericolul transmis de virusuri. Atenție ficatul.

Trei dintre hepatitele virale se cronicizează într-o proporție mare. Infecția cronică cu virusul hepatitei...

Cinci recomandări dentare pentru femeile însărcinate

Sarcina este pentru orice femeie o perioadă pe cât de delicată, pe atât de...