Medicina Tradițională Chineză atribuie postului puteri miraculoase: Repară ADN-ul și distruge tumorile

Nu toată lumea poate ține post toate cele 40 de zile înainte de Crăciun însă, potrivit specialiștilor, și doar câteva zile sunt benefice organismului și reduc riscul de diabet, boli cardiovasculare si diabet. Pe de altă parte, nici exagerările nu sunt bune, durata maximă recomandată pentru postul negru fiind de doar tri zile.

Postul ajută pancreasul

“Posturile scurte au capacitatea de a echilibraz secreţia de insulină, ceea ce îi permite pancreasului să se mai relaxeze. De asemenea, stresul oxidativ se reduce, fapt ce generează o reparare a ADN-ului și reduce riscul apariției multor forme de cancer. Cine ține post o zi pe săptămână va fi mai sănătos și își va încetini îmbătrânirea organismului”, a declarat, pentru Ziar Medical, Adrian Florea, specialist în medicină tradiţională chineză (www.qitaky.ro).

Adrian Florea, specialist în medicină tradițională chineza

Împiedică dezvoltarea tumorilor

- Articolul continua mai jos-

“Perioadele de post, indiferent dacă sunt din motive religioase sau constituie o alegeri a noastră aduc numai beneficii organismului. Practic, orice tip de structură nefiziologică este împiedicată să se formeze. Sau, dacă sunt deva formate, ele stagnează în dezvoltare, se micșorează sau chiar dispar, pentru că în perioadele de post ele rămân fără resurse, nu mai au din ce se hrăni. De asemenea, sistemul imunitar va fi mult îmbunătățit, pentru că energia pe care corpul o folosea înainte pentru a reuși să digere alimente grele, acum va fi direcționată către creșterea imunității. Postul ne reduce rata metabolic şi, astfel, vom avea o imunitate mai crescută”, spune Adrian Florea.

Cum combini gusturile

“Postul presupune să nu consume alimente de „dulce”- adică produse animale -, dar implică un meniu echilibrat. Potrivit principiilor medicinei tradiționale chineze, trebuie să mâncați alimente acre, amărui, dulci, picante şi sărate, în cantităţi echilibrate. Însă fără să exagerați, pentru că un abuz de alimente acre pot afecta splina sau favorizează apariția aftelor și stomatitelor. Nici alimentele amare, consumate în exces, nu vă fac bine și pot afecta rinichii, iar cele care conțin prea multă sare pot agrava eventualele probleme cardiovasculare”, susține specialistul în medicină tradițională chineză.

Depresivii și nevroticii să nu țină post

„Postul produce frustrări unor anumite categorii de persoane pentru că, în principiu, este exclusiv vegetariană. Depresivii și nevroticii, de exemplu, nu trebuie să țină post, pentru că psihicul lor este deja afectat, iar postul, prin restricțiile impuse, le poate accentua frustrările. Unii oameni pot dezvolta frustrări atât de mari pentru că se abţin de la unele alimente încât dau în depresie. De asemenea, posturile pot avea efecte negative şi pot determina apariţia bulimiei, în special la persoanele care au o părere proastă despre ele însele. Asta deoarece după perioada de restricţie, când sunt motivate să ţină post, acestea se năpustesc efectiv în mâncare, apoi se simt vinovate şi îşi autoinduc voma”, spune Adrian Florea.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari