fbpx

UPU Alba – Plan alb de intervenţie, între 29 noiembrie şi 2 decembrie

Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia (UPU Alba) va lucra în perioada 29 noiembrie – 2 decembrie „pe activare de Plan Alb”, cu până la 45 de angajaţi zilnic, urmând ca la Colegiul Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan” să fie amenajat „un spital de linia întâi”, a declarat, vineri, şeful UPU, dr. Aurel Crişan.

„Vom lucra cu efective sporite începând cu 29 noiembrie până în 2 decembrie. Vom lucra pe activare de plan alb, cu 5 medici pe tură pe timp de zi, 4 medici pe tură pe timp de noapte, cu efective sporite la nivelul asistenţilor, 10 pe durata zilei, 8 pe durata nopţii. Vor fi infirmieri, brancardieri. Cert este că personalul din UPU Alba va fi între 30 şi 45 de persoane în fiecare zi”, a detaliat şeful UPU Alba.

Medicul Aurel Crişan a mai spus că au fost stabilite, împreună cu ISU Alba, puncte fixe şi mobile de prim ajutor, inclusiv un spital de linia întâi, cu ghilimelele de rigoare, la Colegiul Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan”.

Şeful UPU Alba a adăugat că vor veni în sprijin forţe de la Constanţa, Suceava, Timişoara. „Maşinile care vin, pentru victime multiple etc vor veni echipate cu personal propriu”, a spus Crişan.

- Articolul continua mai jos-

Vezi și Medicina militară la Cluj, în contextul Centenarului României Mari – VIDEO

El a subliniat că stocul de sânge este asigurat, şi de asemenea, liniile de gardă, cu medici cu experienţă. „Restul medicilor vor fi în alarmă la domiciliu”, a mai spus Crişan.

Peste 100.000 de oameni sunt aşteptaţi să participe la manifestările prilejuite de Ziua Naţională la Alba Iulia. AGERPRES

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari