fbpx
Acasă Ştiri Medicale Spitalul Militar Focșani intră în reabilitare totală

Spitalul Militar Focșani intră în reabilitare totală

Spitalul Militar Focșani va intra într-un amplu proces de reabilitare, în anul 2019, pentru a i se  mări gradul de siguranță și de confort.

Spitalul Militar de Urgenţă „Dr. Alexandru Popescu” Focşani va intra în reabilitare totală la începutul anului viitor iar lucrările vor viza şi creşterea gradului de rezistenţă seismică a clădirii, construită în anii ’70 şi proiectată să reziste la un cutremur de până la 7,9 grade Richter, potrivit reprezentanţilor instituţiei.

„Spitalul Militar Focșani a fost proiectat să reziste unui cutremur de 7,9 pe scara Richter. Reparaţiile se vor face şi pentru că gradul de rezistenţă a scăzut, lucru care urmează să fie remediat şi în partea de proiectare. Estimăm începerea efectivă a lucrărilor în luna februarie a anului viitor”, a declarat directorul Spitalului Militar, colonelul Sorin Ivan.

Articolul continua mai jos

Potrivit directorului de la Spitalul Militar Focșani, la începutul lunii noiembrie a fost semnat contractul pentru „Consolidare şi reabilitare pavilion spital, pavilion punct termic, pavilion bloc alimentar, spălătorie şi pentru reabilitarea reţelelor de utilităţi în cazarma spitalului”, în valoare de peste 47 milioane lei, echipa de proiectare având la dispoziţie trei luni pentru finalizarea lucrării.

Spitalul Militar Focșani – reabilitare în două etape

„Lucrările se vor derula pe două etape, ambele vizând reparaţii pe verticală pentru o jumătate din spital, apoi pe cealaltă jumătate. Pot interveni modificări, însă toate secţiile vor funcţiona în perioada aceasta. Cel mai probabil, ambulatoriul spitalului va funcţiona în module medicale, pe care le vom amplasa în curtea spitalului”, a precizat colonelul Sorin Ivan.

El a mai menţionat că Spitalul Militar Focșani a luat în considerare înfiinţarea de noi secţii sau compartimente, ca urmare a unor solicitări venite din partea pacienţilor.

Vezi și Medicina militară la Cluj, în contextul Centenarului României Mari – VIDEO

„Este posibil să redimensionăm unele compartimente, având în vedere dezvoltarea de noi servicii, rezultat al unei analize de eficienţă şi al unor solicitări din partea pacienţilor. Intenţionăm să avem servicii de ginecologie, reumatologie şi gastroenterologie. Avem medici noi pentru ginecologie, analize laborator, interne şi chirurgie”, a spus directorul unităţii medicale, aflată în subordinea MApN.

Proiectul de reabilitare a Spitalului Militar din Focşani, în valoare de 47.469.909,54 lei, inclusiv TVA, a beneficiat de sprijinul ministrului Apărării Naţionale şi are ca termen de finalizare anul 2022. AGERPRES

Citeste si

Urmăreşte ultimele ştiri medicale pe Youtube şi Facebook

15,919FaniÎmi place
1,180AbonațiAbonați-vă

SFATUL MEDICULUI Infecția cu virus hepatitic. Riscuri, prevenție, diagnosticare și tratament

Cele mai citite

ULTIMELE ARTICOLE

Recomandări ZM

Virusul HPV și impactul acestuia asupra sănătății

Șansa să fi auzit măcar osingură dată de virusul HPV este mare. Infecția HPV...

Cancerul de col uterin

Sistemul reproducător feminin este alcătuit din organe genitale interne și externe. Uterul împreună cu...

Grefa care poate întârzia menopauza cu 20 de ani

Bufeuri, insomnie, iritabilitate... menopauza vine cu aproximativ cincizeci de simptome neplăcute. Medicii britanici au...

Accident vascular cerebral (AVC) – Simptome, tratament și recuperare

Accident vascular cerebral (AVC) - Definiție și clasificare Accidentul vascular cerebral sau atacul cerebrovascular reprezintă...

Ce este tulburarea hiperactivă cu deficit de atenție (ADHD)

Tulburarea hiperactivă cu deficit de atenție (ADHD) este o tulburare  de tip neurologic, caracterizată mai ales...

Artroplastia totală a cotului (proteza de cot)

Artroplastia totală a cotului este o procedura chirurgicală complexă și , în prezent, efectuată...