Spitalul Militar Focșani intră în reabilitare totală

Spitalul Militar Focșani va intra într-un amplu proces de reabilitare, în anul 2019, pentru a i se  mări gradul de siguranță și de confort.

Spitalul Militar de Urgenţă „Dr. Alexandru Popescu” Focşani va intra în reabilitare totală la începutul anului viitor iar lucrările vor viza şi creşterea gradului de rezistenţă seismică a clădirii, construită în anii ’70 şi proiectată să reziste la un cutremur de până la 7,9 grade Richter, potrivit reprezentanţilor instituţiei.

„Spitalul Militar Focșani a fost proiectat să reziste unui cutremur de 7,9 pe scara Richter. Reparaţiile se vor face şi pentru că gradul de rezistenţă a scăzut, lucru care urmează să fie remediat şi în partea de proiectare. Estimăm începerea efectivă a lucrărilor în luna februarie a anului viitor”, a declarat directorul Spitalului Militar, colonelul Sorin Ivan.

Potrivit directorului de la Spitalul Militar Focșani, la începutul lunii noiembrie a fost semnat contractul pentru „Consolidare şi reabilitare pavilion spital, pavilion punct termic, pavilion bloc alimentar, spălătorie şi pentru reabilitarea reţelelor de utilităţi în cazarma spitalului”, în valoare de peste 47 milioane lei, echipa de proiectare având la dispoziţie trei luni pentru finalizarea lucrării.

- Articolul continua mai jos-

Spitalul Militar Focșani – reabilitare în două etape

„Lucrările se vor derula pe două etape, ambele vizând reparaţii pe verticală pentru o jumătate din spital, apoi pe cealaltă jumătate. Pot interveni modificări, însă toate secţiile vor funcţiona în perioada aceasta. Cel mai probabil, ambulatoriul spitalului va funcţiona în module medicale, pe care le vom amplasa în curtea spitalului”, a precizat colonelul Sorin Ivan.

El a mai menţionat că Spitalul Militar Focșani a luat în considerare înfiinţarea de noi secţii sau compartimente, ca urmare a unor solicitări venite din partea pacienţilor.

Vezi și Medicina militară la Cluj, în contextul Centenarului României Mari – VIDEO

„Este posibil să redimensionăm unele compartimente, având în vedere dezvoltarea de noi servicii, rezultat al unei analize de eficienţă şi al unor solicitări din partea pacienţilor. Intenţionăm să avem servicii de ginecologie, reumatologie şi gastroenterologie. Avem medici noi pentru ginecologie, analize laborator, interne şi chirurgie”, a spus directorul unităţii medicale, aflată în subordinea MApN.

Proiectul de reabilitare a Spitalului Militar din Focşani, în valoare de 47.469.909,54 lei, inclusiv TVA, a beneficiat de sprijinul ministrului Apărării Naţionale şi are ca termen de finalizare anul 2022. AGERPRES

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari