SJU Bistrița – proiect de reamenajare a circuitelor medicale

Inaugurarea proiectului de investiţii „Reamenajarea circuitelor medicale de la parterul Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa (SJU Bistrița), în vederea amplasării unui CT şi a unui RMN”

În data de 26 noiembrie 2018, începând cu ora 10.00 la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa (SJU Bistrița) va avea loc momentul de inaugurare a proiectului de investiţii „Reamenajarea circuitelor medicale de la parterul Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa, în vederea amplasării unui CT şi a unui RMN”.

La inaugurare vor fi prezenţi, la SJU Bistrița: Ministrul Sănătăţii, doamna Sorina Pintea, doamna Daniela Petruţa Enache, directorul de cabinet Ministru Sănătăţii, doamna Oana Cătălina Grigore, directorul Direcţiei de relaţii cu presa, afaceri europene şi relaţii internaţionale, Preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, domnul Emil Radu Moldovan, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa, domnul Gabriel Lazany.

Aşa cum reiese şi din titlul proiectului de investiţii de la SJU Bistrița, lucrările de reamenajare a circuitelor medicale de la parterul spitalului au urmărit reorganizarea spaţiului, în vederea amplasării echipamentului de tomografie computerizată (CT) şi echipamentului de imagistică prin rezonanţă magnetică (RMN).

- Articolul continua mai jos-

Sursa de finanţare pentru realizarea circuitelor medicale de la parterul SJU Bistrița, a fost asigurată integral din bugetul Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, finanţare în valoare de: 3.197.786,55 lei, iar aparatura medicală, reprezentând RMN-ul şi CT-ul au fost asigurate de către Ministerul Sănătăţii, în cadrul proiectului privind ,,Reforma Sectorului Sanitar- Îmbunătăţirea Calităţii şi Eficienţei Sistemului Sanitar’.

În cadrul acestor lucrări, la SJU Bistrița a fost relocată Unitatea de Primiri Urgenţe Pediatrie, pentru a putea fi integrată în Unitatea de Primiri Urgenţe Adulţi. S-a creat un Birou Centralizat de Internări, cu două cabinete de consultaţii, astfel încât pacienţii, indiferent de specialitatea medicală la care se adresează, să se prezinte la spital într-un singur loc. De asemenea, garderoba destinată bolnavilor a fost reamenajată şi reamplasată pe circuitul de acces al pacienţilor în spital. În cadrul aceluiaşi obiectiv de investiţii, a fost reamenajat Laboratorul de explorări funcţionale (EKG şi EEG).

Alte lucrări realizate la SJU Bistrița: sistem de distribuţie a fluidelor medicale; instalaţie de alarmare în caz de incendiu; sistem de climatizare şi ventilaţie; sistem CATV; refacerea integrală a instalaţiilor electrice, sanitare şi termice; placarea pereţilor cu material cu efect permanent bactericid.

Vezi și Medicina militară la Cluj, în contextul Centenarului României Mari – VIDEO

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari