fbpx
Acasă Ştiri Medicale SJU Bistrița - proiect de reamenajare a circuitelor medicale

SJU Bistrița – proiect de reamenajare a circuitelor medicale

Inaugurarea proiectului de investiţii „Reamenajarea circuitelor medicale de la parterul Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa (SJU Bistrița), în vederea amplasării unui CT şi a unui RMN”

În data de 26 noiembrie 2018, începând cu ora 10.00 la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa (SJU Bistrița) va avea loc momentul de inaugurare a proiectului de investiţii „Reamenajarea circuitelor medicale de la parterul Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa, în vederea amplasării unui CT şi a unui RMN”.

La inaugurare vor fi prezenţi, la SJU Bistrița: Ministrul Sănătăţii, doamna Sorina Pintea, doamna Daniela Petruţa Enache, directorul de cabinet Ministru Sănătăţii, doamna Oana Cătălina Grigore, directorul Direcţiei de relaţii cu presa, afaceri europene şi relaţii internaţionale, Preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, domnul Emil Radu Moldovan, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa, domnul Gabriel Lazany.

Articolul continua mai jos

Aşa cum reiese şi din titlul proiectului de investiţii de la SJU Bistrița, lucrările de reamenajare a circuitelor medicale de la parterul spitalului au urmărit reorganizarea spaţiului, în vederea amplasării echipamentului de tomografie computerizată (CT) şi echipamentului de imagistică prin rezonanţă magnetică (RMN).

Sursa de finanţare pentru realizarea circuitelor medicale de la parterul SJU Bistrița, a fost asigurată integral din bugetul Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, finanţare în valoare de: 3.197.786,55 lei, iar aparatura medicală, reprezentând RMN-ul şi CT-ul au fost asigurate de către Ministerul Sănătăţii, în cadrul proiectului privind ,,Reforma Sectorului Sanitar- Îmbunătăţirea Calităţii şi Eficienţei Sistemului Sanitar’.

În cadrul acestor lucrări, la SJU Bistrița a fost relocată Unitatea de Primiri Urgenţe Pediatrie, pentru a putea fi integrată în Unitatea de Primiri Urgenţe Adulţi. S-a creat un Birou Centralizat de Internări, cu două cabinete de consultaţii, astfel încât pacienţii, indiferent de specialitatea medicală la care se adresează, să se prezinte la spital într-un singur loc. De asemenea, garderoba destinată bolnavilor a fost reamenajată şi reamplasată pe circuitul de acces al pacienţilor în spital. În cadrul aceluiaşi obiectiv de investiţii, a fost reamenajat Laboratorul de explorări funcţionale (EKG şi EEG).

Alte lucrări realizate la SJU Bistrița: sistem de distribuţie a fluidelor medicale; instalaţie de alarmare în caz de incendiu; sistem de climatizare şi ventilaţie; sistem CATV; refacerea integrală a instalaţiilor electrice, sanitare şi termice; placarea pereţilor cu material cu efect permanent bactericid.

Vezi și Medicina militară la Cluj, în contextul Centenarului României Mari – VIDEO

Citeste si

Urmăreşte ultimele ştiri medicale pe Youtube şi Facebook

15,917FaniÎmi place
1,190AbonațiAbonați-vă

SFATUL MEDICULUI Infecția cu virus hepatitic. Riscuri, prevenție, diagnosticare și tratament

Cele mai citite

ULTIMELE ARTICOLE

Recomandări ZM

Ce este leucemia și cum se tratează

Ce este leucemia și cum se tratează. Diagnosticul de leucemie este adesea o lovitură...

Virusul HPV și impactul acestuia asupra sănătății

Șansa să fi auzit măcar osingură dată de virusul HPV este mare. Infecția HPV...

Pericolul transmis de virusuri. Atenție ficatul.

Trei dintre hepatitele virale se cronicizează într-o proporție mare. Infecția cronică cu virusul hepatitei...

Efectele alcoolului, pe termen scurt și lung. De la dezinhibiție la blackout și comă etilică

De la comă etilică la blackout, efectele alcoolului pot fi devastatoare pentru organismul uman....

CORONAVIRUSUL ȘI IZOLAREA SOCIALĂ – O PERSPECTIVĂ DE LUPTĂ ÎMPOTRIVA DEPRESIEI

Un articol semnat de Dr. Lavinia Duică, Șef de lucrări la Universitatea “Lucian Blaga”...

Medicina personalizată în cancer: imunoterapia oncologică și rolul biomarkerilor

Imunoterapia oncologică reprezintă cea mai nouă armă terapeutică în lupta împotriva cancerului la nivel...