PNL Cluj strânge semnături pentru realizarea Spitalului Regional de Urgenţă din fonduri europene

PNL Cluj a anunţat, vineri, 23 noiembrie, că a demarat o campanie de strângere de semnături pentru susţinerea construirii Spitalului Regional de Urgenţă din fonduri europene.

„PNL Cluj a dat startul campaniei de strângere de semnături pentru susţinerea realizării Spitalului Regional de Urgenţă Cluj din fonduri europene! (…) Ca urmare a deciziei Guvernului PSD-ALDE de a amâna construirea Spitalului Regional de Urgenţă Cluj, Partidul Naţional Liberal Cluj a demarat, începând de astăzi, o campanie de strângere de semnături la nivelul întregului judeţ. Prin această iniţiativă solicităm actualului Guvern să deblocheze fondurile europene alocate de Comisia Europeană astfel încât acest proiect de importanţă regională şi naţională să fie concretizat. Clujenii şi ardelenii au dreptul la sănătate şi la un spital ultramodern şi european”.

Semnăturile strânse de PNL Cluj urmează să fie depuse la Guvern.

„Spitalul Regional de Urgenţă reprezintă o ‘rană deschisă’ a Clujului, la propriu şi la figurat. Mor oameni cu zile din cauza faptului că acest spital nu se realizează. Am făcut tot ce a fost necesar pentru a avea terenul disponibil pentru spital. Mai trebuie ca Guvernul să folosească banii europeni şi să construiască spitalul. Sunt convins că semnăturile clujenilor vor determina guvernanţii de la Bucureşti să înceapă lucrările la Spitalul Regional de Urgenţă”, a declarat primarul Emil Boc.

- Articolul continua mai jos-

La rândul său, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, a spus că „fiecare zi de întârziere înseamnă vieţi pierdute”.

Totodată, preşedintele PNL Cluj, europarlamentarul Daniel Buda, a susţinut că „fondurile europene sunt o şansă pentru sănătatea fiecărui cetăţean, iar lipsa atragerii acestora reprezintă un act criminal al Guvernului PSD-ALDE”.

Vezi și Medicina militară la Cluj, în contextul Centenarului României Mari – VIDEO

Pe 21 noiembrie, CJ Cluj a solicitat să preia construirea Spitalului Regional de Urgenţă, preşedintele forului, Alin Tişe, transmiţând în acest sens o adresă Comisiei Europene – Direcţia Generală de Politică Regională şi Urbană precum şi Autorităţii de Management pentru Programul Operaţional Regional din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.
AGERPRES

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari