Medicul Elena Cardaș acuză sistemul: „Sunt pusă să fac 7 sau 8 gărzi pe lună, deși sunt bolnavă”

Medicul Elena Cardaș, care abia a depășit un moment crucial în lupta cu cancerul, acuză sistemul: e obligată  să facă 7-8 gărzi pe lună, deși este epuizată!

„Ce pot să fac dacă sunt pusă să fac 7 sau 8 gărzi pe lună iar eu simt că nu le pot face? Simt un abuz din partea sistemului de a munci forţat, ca un sclav fără nicio putere de a spune nu. Sănătatea îmi permite să ajut cu 3 maxim 4 gărzi. Atât. După fiecare gardă zac în pat la propriu fără nici o putere”, scrie pe pagina proprie de facebook medicul Elena Cardaș.

Doctor de medicină internă la Spitalul Judeţean Botoşani, medicul Elena Cardaș a fost diagnosticată cu cancer de sân pe 6 februarie 2017, în urma unor analize de rutină. Cu toate că nu simţea nicio durere şi niciun disconfort, diagnosticul a fost cumplit: cancer mamar în stadiul III. Curajoasă, trecut prin patru intervenţii chirurgicale: o dublă mastectomie, o reconstrucţie a sânului pierdut iniţial şi o reintervenţie pentru scoaterea implantului respins de organism.

Scriitor apreciat, medicul Elena Cardaș scria, în luna februarie, acest text prin care celebra viața:

Un an, o zi, o viaţă. Doctorul pacient Elena Cardaş sărbătoreşte

- Articolul continua mai jos-

La aproape 10 luni mai târziu, criza medicilor din spital o aduce în situația de a face gărzi epuizante. Altfel, spitalul s-ar închide. Este vorba de Unitatea de Primiri Urgențe din Săveni, unde în toată unitatea cu o capacitate de 60 de paturi mai lucrează patru medici, unul dintre ei fiind medicul Elena Cardaș.

De aceea s-a ajuns în situația în care se fac și opt gărzi pe lună, deşi legea prevede cel mult 18 ore.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Botoșani, Ștefan Bercea, a explicat că, din păcate, nu există soluții pentru a rezolva lipsa de personal medical și, în consecință, programul de gărzi încărcat al medicilor din sistem.

Rămâne însă strigătul disperat al dr. Elena Cardaș:

„Lupta mea zilnica este cu cancerul. Nu am putere sa ma lupt cu sistemul. Astept comentarii la obiect. Mulțumesc.”

 

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari