Spitalul Județean de Urgență Brăila, fără medicamente

Spitalul Județean de Urgență Brăila a ajuns la fundul sacului. Criza financiară se transpune și într-oo criză a medicamente, ține să precizeze și președintele Consiliului Județean Brăila, Iulian Chiriac, care a declarat joi, într-o conferință de presă, că Spitalul Județean de Urgență Brăila are în prezent medicamente doar pe partea de urgență.

În acest moment, spune Chiriac, Spitalul Județean de Urgență Brăila are cheltuieli de 80 la suta din bugetul unității pe salarii, după recentele majorări salariale, iar ce mai rămâne, este foarte puțin pentru achizițiile de medicamente.

Președintele Consiliului Județean a mai spus că speranța este la Casa Națională de Asigurări de Sănătate. Concret, este vorba despre niste servicii prestate de spital în 2018, pe spitalizarea continuă, si neincluse în contractul pe care Spitalul Județean de Urgență Brăila îl are cu Casa de Sănătate.

Vezi și Nu există instituții care să preia pacienții ce necesită îngrijire pe termen lung

- Articolul continua mai jos-

Se speră ca, în curând,  CNAS ( Casa Națională de Asigurări de Sănătate) să aloce o suma de 2,9 milioane lei.

Președintele Consiliului Județean Brăila, Iulian Chiriac și-a exprimat speranța ca acești bani să intre cât de curând în conturile Spitalului, suma urmând a fi cheltuită în cea mai mare măsură pentru completarea stocurilor de medicamente, atât de necesare pentru o bună activitate, la Spitalul Județean de Urgență Brăila.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari