Hepatita A are 14 focare active, în Mureș

830 de cazuri de Hepatita A au fost înregistrate în județul Mureș, în acest an. Volumul mare de îmbolnăviri – dintre care 300 numai în luna precedenta, octombrie 2018, îl îndeptățește pe purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publica Mureș, Stelian Caraghiaur, să afirme că „boala mâinilor murdare”, cum mai este acesta cunoscută, face ravagii în jidețul din centrul Transilvaniei.

În județul Mureș sunt active, în acest moment, nu mai puțin de 14 focare de hepatita A și, susține purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publica Mureș, Stelian Caraghiaur, ele nu sunt doar în mediul rural, ci există focare și pe străzi din municipiul Tîrgu Mureș. Mai mult, chiar, cazuri disparate au fost semnalate în toate zonele județului.

Autoritățile medicale din Mureș atrag atenția că nu este suficient efortul medicilor, care internează și tratează bolnavii de hepatita A. Respectarea unor reguli elementare de igienă ar fi suficientă pentru a preveni și mișcora simțitor numărul de cazuri de îmbolnăviri cu hepattita A, nu doar în acest județ.

Din fericire, mai spune purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publica Mureș, Stelian Caraghiaur, în Mureș nu s-au înregistrat cazuri de focare în unitățile școlare, marile colectivități de copii fiind cunoscute ca zone de risc.

- Articolul continua mai jos-

Vezi și Nu există instituții care să preia pacienții ce necesită îngrijire pe termen lung

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari