Consumul de etnobotanice rămâne ridicat în Galați

În Galați, pericolul adus de consumul de etnobotanice rămâne ridicat, deși numărul persoanelor care ajung la spital intoxicate a scăzut în urma acțiunilor poliției și a celor de informare a tinerilor.

În prima jumătate a acestui an, la camerele de gardă ale spitalelor din Galați s-au prezentat 65 de persoane intoxicate, după ce au consumat substanțe necunoscute cu proprietăți psihoactive, cunoscute sub denumirea populară de etnobotnice, scrie Antena Satelor care citează RADOR.

Numărul acestor urgențe este, totuși, în scădere, căci în prima jumătate a anului trecut s-au înregistrat 92 de astfel de persoane, iar în aceeași perioadă a anului 2016 – 79.

Scăderea numărului celor care ajung în spital după consumul de etnobotanice poate fi explicată prin creșterea acțiunilor de prevenire a consumului de droguri, acțiuni desfășurate de diverse instituții printre elevi și studenți.

- Articolul continua mai jos-

De altfel, cele mai expuse riscului de a consma etnobotanicele sunt persoanele cu vârstele cuprinse între 14 și 35 de ani, iar preferința pentru acest tip de droguri are legătură și cu prețul mic practicat pentru vânzarea unei doze. Pe de altă parte, și acțiunile poliției au avut ca efect descurajarea consumului de droguri la Galați.

Numai în acest an, Poliția locală Galați a predat spre investigare Inspectoratului Județean de Poliție 163 de consumatori sau vânzători de etnobotanice la care se adaugă alte 130 de persoane audiate, din care 27 au fost reținute pentru trafic de droguri, în urma a 65 de percheziții, polițiștii gălățeni de la Antidrog confiscând nu mai puțin de șase kilograme de etnobotanice.

Citește și 190.000 de decese premature din cauza consumului de droguri

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari