Centru Regional de Excelenţă în Tratamentul Integrat al Infertilităţii la Iași

Un Centru Regional de Excelenţă în Tratamentul Integrat al Infertilităţii urmează să fie construit la Iași. Proiectul urmează a fi implementat la Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie „Elena Doamna”.

„Vom supune spre aprobare realizarea proiectului Centrul Regional de Excelenţă în Tratamentul Integrat al Infertilităţii şi alocarea sumei de 249.000 de lei pentru întocmirea documentaţiei tehnico-economice. Planurile prevăd că noua clădire va avea cinci etaje. O suprafaţă totală de 9.600 de metri pătraţi. 60 de saloane cu o capacitate totală de 120 de paturi. 15 cabinete medicale. Săli de consultaţii şi spaţii administrative. Suma necesară pentru construirea centrului şi achiziţionarea aparaturii este de aproximativ 54 milioane de lei”, a declarat preşedintele Consiliului județean Iaşi.

Consilierii judeţeni îşi vor exprima votul şi în ceea ce priveşte realizarea proiectului pentru dotarea ambulatoriului integrat al Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie „Elena Doamna”.

„Unitatea medicală va fi dotată cu un computer tomograf, un aparat de rezonanţă magnetică, mamograf, un ecograf ultraperformant. Cererea de finanţare va fi depusă în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020. Valoarea estimată a investiţiei este de aproape 11 milioane de lei. Din această sumă 214.000 lei reprezintă cofinanţarea Consiliului Judeţean”, a declarat Maricel Popa.

- Articolul continua mai jos-

Citește și:

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari