Medic tâlhărit și bătut în propria casă

Medic tâlhărit și bătut, în comuna Mănăstirea, Călărași. În noaptea de vineri spre sâmbătă (16 spre 17 noiembrie), în jurul orei 1:00, tâlharii au dat năvală în casa doctorului Cătălin Petrencic, medic primar medicină de familie pe raza comunei Mânăstirea, județul Călărași. Și-a construit cabinetul și o casă de locuit, cu bani împrumutați de la bancă, la ieșirea din sat, spre Chiselet, pe DN 31, asta după ce, în urmă cu 12 ani, dispensarul medical din localitate, unde profesa, a stat sub apele Dunării timp de două luni.

Medic tâlhărit și bătut. Tâlharii aveau cagule

Cătălin Petrencic s-a născut și a făcut facultatea în București. A ajuns în comuna Mânăstirea, pe care chiar el a ales-o, în 1987, după ce a făcut 3 ani stagiatura la Oltenița. La nici 200 de metri de locuința pe care și-a amenajat-o, unde are și cabinetul medical, se află o stație de alimentare cu carburanți. În noaptea de 16 spre 17 noiembrie, neavând somn, a vrut să treacă strada și să-și cumpere o bere, de la respectivul peco. Atunci a fost atacat. A primit un pumn în față imediat cum a deschis ușa. În casă au năvălit trei tâlhari mascați. În casă se mai afla și soția acestuia, Vetuța Lazăr, care este contabila Primăriei Mănăstirea. Din noaptea atacului, cei doi nu au mai dormit acasă, s-au mutat în casa socrilor, care este cam în centrul satului. “Aici ne-am simțit mai în siguranță”.

Medic tâlhărit și bătut. Tâlharii nu erau amatori

“E sub orice critică. Suntem amândoi speriați”. Trei tâlhari au pătruns peste ei în casă. Se vehiculează că alți complici erau în curte. Casa doctorului Petrencic nu are gard. Contactat, acesta ne-a declarat că nu se simte capabil să rememoreze prin ce a trecut, în noaptea jafului. Vetuța Lazăr ne spune că hoții au plecat cu suma de 10.000 de lei, telefoanele mobile și alte bunuri. Încă nu au făcut un inventar al lucrurilor prăduite. Au fost legați de calorifer. La plecare, tâlharii au folosit extinctoarele pentru stingerea incendiilor, din cabinetul doctorului, ca să-și acopere urmele. De peste drum de casa socrilor, la unul dintre magazinele sătești, proprietarul afirmă că știe că hoții au făcut acest lucru și că din acest motiv el are certitudinea că aceștia nu erau niște simpli amatori. “Nu s-au opus… Ca orice om, nu stă nimeni să fie legat… Au controlat peste tot. Unul-doi sigur e după aicea. O fi trăit cu impresia că are bani mulți.”

Medic tâlhărit și bătut. Acum e în stare de șoc

Vetuța Lazăr, timidă, îl scuză și pe doctorul Petrencic: “Nu vrea să vorbească. Vă rog să mă credeți, suntem amândoi în stare de șoc. Deocamdată vrem să le punem cap…………………
Citește mai mult despre acest subiect AICI
Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari