Medic chirurg acuzat pentru ucidere din culpă, în cazul copilului care a murit după operație

Medic chirurg acuzat – Cazul Sanador a ajuns la o nouă etapă. Medicul care l-a operat pe băiatul de 1 an şi 8 luni la o clinică privată din București a fost pus sub acuzare pentru ucidere din culpă.

Chirurgul a fost la audieri luni, 19 noiembrie, după ce în ultimele săptămâni mai mulți medici, dar și asistentele care au participat la operație au dat explicații procurorilor.

Băiatul a fost operat de hernie la finalul lunii octombrie, iar la câteva ore după intervenție a murit.

Părinții au chemat atunci la clinica privata chiar și o ambulanță SMURD, însă copilul nu a mai putut fi salvat. Rezultatul autopsiei arată că un șoc hemoragic ar fi cauzat decesul.

- Articolul continua mai jos-

Medic chirurg acuzat pentru ucidere din culpă – Doctorul care l-a operat pe băiat susţine că nu are nicio explicaţie pentru ce s-a întâmplat şi că e în stare de şoc.

Medicul Laura Topor Bălănescu, chirurgul care l-a operat pe Ştefan Duță, a vorbit într-o conferinţă de presă, la finele lunii octombrie, despre cum a decurs intervenţia şi despre ce s-a întâmplat după operaţie.

Citește și Cum întocmesc dosarul pentru o acuzaţie de malpraxis medical?

Medic chirurg acuzat – „A fost un şoc și o mare traumă şi este regretabil ce s-a întâmplat. Este o anchetă în curs de desfăşurare, nu am cum să vă dau mai multe detalii. Nici eu nu ştiu, nu am nicio explicaţie în momentul acesta. Pot să vă spun atât: intervenţia chirurgicală a evoluat fără evenimente majore şi nici din punctul de vedere anestezic nu au fost lucruri care să iasă din obişnuinţă. Au fost respectate toate protocoalele. S-a spus că a fost o intervenţie banală, dar asta e uşor de spus. În primul rând, a fost o reintervenţie pe partea dreaptă, unde el mai avusese o intervenţie chirurgicală pentru o hernie femurală, iar pe partea stângă a fost un testicul necoborât. Procedura a fost respectată ca în orice alt spital de stat sau privat. Dacă este un copil de peste 1 an, operat de hernie inghinală, nici nu necesită monitorizare în terapie. Nu le-a spus nimeni părinţilor că este vorba despre o operaţie de rutină. (…) Toată echipa mea e în stare de şoc pentru ce s-a întâmplat.”

Medic chirurg acuzat – În urma audierilor, timp de trei săptămâni, a tuturor celor impliacați, procurorii au decis punerea sub acuzare a medicului.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari