fbpx
Acasă Ştiri Medicale Clinica de Oncologie de la SJU Mureș a rămas fără singurul aparat...

Clinica de Oncologie de la SJU Mureș a rămas fără singurul aparat de radioterapie

Clinica de Oncologie a Spitalului Clinic Judeţean (SCJ) Mureş a rămas fără singurul aparat de radioterapie existent în judeţ. A apărut o defecţiune ce va putea fi remediată în cel puţin o săptămână. În acest timp pacienţii cu probleme urgente sunt îndrumaţi spre alte centre medicale.

“Comenzile s-au făcut, aşteptăm să ajungă piesele, o parte din SUA, o parte din Europa. Este un aparat foarte vechi şi am investit în el undeva la 8 miliarde de lei (lei vechi, n.r.) în ultimii 4 ani. Ce se poate reprograma, reprogramăm, ce nu, dirijăm către alte centre. Nu depinde de noi. Noi încercăm să mişcăm cât de repede, în condiţiile birocraţiei actuale din România. Spitalul nostru este cuprins pe listă de Ministerul Sănătăţii, în programul derulat prin intermediul Băncii Mondiale, şi vom primi un aparat nou. Am început deja procedurile pentru construcţia noului buncăr. Anul acesta pornim construcţia noului buncăr iar aparatul va fi livrat de către Ministerul Sănătăţii anul viitor”, a declarat presei managerul SCJ Mureş, dr. Dan Sîmplăean.

La începutul acestui an, Consiliul Judeţean (CJ) Mureş, care patronează SCJ Mureş, a aprobat realizarea lucrării “Construcţie buncăr şi spaţii conexe la laboratorul de radioterapie”, în valoare de 4.842.118,91 lei , echivalentul a 1.039.951,66 euro.

Ministerul Sănătăţii derulează proiectul “Îmbunătăţirea Calităţii şi Eficienţei Sistemului Sanitar”, finanţat prin Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare. În cadrul acestui program urmează să se achiziţioneze prin licitaţie echipamente specifice de radioterapie. În acest proiect este cuprinsă și Secţia Clinică de Oncologie Medicală şi Laboratorul de radioterapie din cadrul Spitalului Clinic Judeţean Mureş. În noul centru de radioterapie va fi instalat un accelerator linear şi o cameră CT.

În prezent, în Clinica de Oncologie există un laborator de radioterapie dotat cu un buncăr care nu asigură capacitatea necesară desfăşurării activităţilor medicale în condiţii optime.

“Din punct de vedere tehnologic, ansamblul nu mai corespunde standardelor medicale actuale, având o vechime considerabilă. Clinica de Oncologie, pe care acest buncăr o deserveşte, nu beneficiază de o structură constructivă care să permită modificările necesare unei extinderi”, au precizat reprezentanţii CJ Mureş.

Citește și:

O nouă prelevare de organe la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş.

Știi că o aluniță de pe pielea aparent sănătoasă poate să ascundă un cancer cutanat? Testează-te gratuit la Spitalul Clinic Județean Mureș

Al doilea transplant cardiac din acest an, realizat la IUBCvT Târgu Mureş

Urmăreşte ultimele ştiri medicale pe Youtube şi Facebook

15,309FaniÎmi place
585AbonațiAbonați-vă

SFATUL MEDICULUI Factori generatori ai cirozei hepatice, Simptome, Tratamente

Primeşte la prima oră a zilei cele mai noi ştiri din domeniul medical direct pe email!

Un serviciu oferit de către Feedburner.
Politica de confidenţialitate - https://policies.google.com/privacy

Cele mai citite

ULTIMELE ARTICOLE

Recomandări ZM

Ortodonție: cum să vă curățați dinții atunci când aveți un aparat dentar?

Ortodonție: cum să vă curățați dinții atunci când aveți un aparat dentar? La orice...

Alimentația pacientului în timpul radioterapiei

Radioterapia, ca orice tratament oncologic, poate avea efecte secundare (greață, vărsături, diaree, mucozită, disfagie...

Infecțiile tractului urinar te pot ucide

Între infecțiile tractului urinar cu cea mai mare rată de diagnostic, la femei, regăsim...

Apnee în somn – simptome, cauze, tratament

Sindromul de apnee în somn, asociat de cele mai multe ori cu sforăitul cronic,...

Atacul de panică – simptome, diagnostic și tratament

Atacul de panică şi tulburarea de panică fac parte din grupul tulburărilor anxioase. Atacul...

Efectul placebo – beneficiile studiilor clinice pentru pacienți

„Placebo” este  un cuvânt și o noțiune despre care mai toată lumea crede că...